Πωλείται το σπίτι της Audrey Hepburn

audrey-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Βρίσκεται στο Λος Άντζελες. Θυμίζει σκηνικό από ταινία μιας άλλης εποχής, σαν το σπίτι-υπερπαραγωγή που φιλοξενήθηκε στο παρελθόν. Audrey Hepburn, στη ζωή και στη μεγάλη οθόνη. Θέλετε να μάθετε πόσα …μπάνια έχει; της Σάντυς Τσαντάκη

Η Audrey Hepburn υπήρξε η απόλυτη μούσα. Ξεχωριστή ομορφιά, ντελικάτη, μια γυναίκα σαν κύκνος, που ενέπνευσε σκηνοθέτες, σχεδιαστές μόδας, καλλιτέχνες, δεν θα μπορούσε παρά να έχει ζήσει μια παραμυθένια ζωή.

Και τώρα μαθαίνουμε ότι το σπίτι της στο Λος Άντζελες έχει φωτογραφηθεί για να βγει στην αγορά προς πώληση. Αν έχετε 14 εκατομμύρια δολάρια, και διάθεση για μια επένδυση, δεν χάνετε τίποτα να ρίξετε μια ματιά από κοντά στο σπίτι που ανήκε κάποτε στην Mia Farrow και στην Eva Garbor.

Σχεδιάστηκε το 1938 από τον αρχιτέκτονα Paul Williams και θυμίζει τυπικό αμερικάνικο σπίτι, με επιβλητική είσοδο, μια πελώρια σκάλα, εντυπωσιακούς πολυέλαιους, όλα είναι τεράστια, μεγαλοπρεπή, όπως αρμόζουν σε μια σούπερσταρ του σινεμά.

Βάλτε στο μυαλό σας 7.000 τ.μ. και προσθέστε σκηνές από φιλμ του παλιού Χόλιγουντ. Το περιτύλιγμα είναι δεδομένο και μας αρέσει πολύ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και πιο ζεστές γωνιές, όπως το δωμάτιο που φιλοξενείται η βιβλιοθήκη, με τους παράταιρους καναπέδες με τις ρετρό πολυθρόνες και τα εμπριμέ μαξιλάρια. 

Αυτό ακριβώς είναι και το στιλ στο σπίτι της Audrey Hepburn: κλασικά έπιπλα με μοντέρνες αντιθέσεις. Και ανέσεις. Οι καθρέφτες παραμονεύουν παντού, και καταλαμβάνουν ολόκληρους τοίχους, σαν ένα παιχνίδι με το φως, την αντανάκλαση και το σκοτάδι. 

Υπολογίστε έξι κρεβατοκάμαρες και πέντε μπάνια, με μια πελώρια υδρόγειο-φως να δεσπόζει στον χώρο. Το σπίτι που πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής της η Audrey Hepburn έχει δικό του γήπεδο τένις και ξενώνα, και χώρο για πάρτι, σαν αυτά που συνήθιζε να οργανώνει και η ίδια για να ακολουθήσει το …Πρόγευμα στου Τίφφανις. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com