Υπάρχει τρόπος να κάνουμε οικονομία στην ομορφιά;

beauty-budget-1
ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Θέλουμε να είμαστε κοκέτες, περιποιημένες, για πάντα νέες, κι ας μην το παραδεχόμαστε. Αλλά δυσκολευόμαστε να ακολουθούμε πιστά όλες τις τάσεις. Και να τις πληρώνουμε. Γιατί; Yπάρχει εναλλακτική; της Σάντυς Τσαντάκη

Είναι η στιγμή να μάθουμε πότε ξοδεύουμε, πού αξίζει να επενδύσουμε και πότε πρέπει να κάνουμε οικονομία. Δεν είναι εύκολο. Με τόσες επιλογές στα ράφια, είναι δύσκολο να αποφασίσεις τι αξίζει στα αλήθεια τα χρήματά του.

Ειδικά με τις κρέμες για το πρόσωπο, κρέμα ημέρας ή νύχτας, η λύση είναι πάντα η σωστή ενυδάτωση, ο καθαρισμός, η πρόβλεψη. Δηλαδή προσέχουμε για να έχουμε, στη συγκεκριμένη περίπτωση, να μην έχουμε.

Το αντιηλιακό είναι απαραίτητο. Εκεί δεν κάνουμε τσιγκουνιές. Γιατί το αποτέλεσμα είναι μη αναστρέψιμο.

Στόχος είναι να φροντίζουμε το δέρμα μας και συνήθως τα καλύτερα προϊόντα δεν κοστίζουν απαραίτητα μια περιουσία, μπορούμε να τα βρούμε και στο φαρμακείο της γειτονιάς. 

Και όταν μιλάμε για μακιγιάζ; Εδώ ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που υπάρχουν και στη μόδα: επενδύστε σε ορισμένα κομμάτια, τα βασικά, και κάντε οικονομία σε εκείνα που έχουν ημερομηνία λήξεως, όπως, για παράδειγμα, τάσεις που ξέρουμε ότι δεν θα αντέξουν στον χρόνο, χρωματιστά μάσκαρα, φλούο κραγιόν, προϊόντα μίας χρήσεως...

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com