Μύθοι και φαντάσματα στην έπαυλη Versace

versace-mansion-2
ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Βλέπεις τις φωτογραφίες από το σπίτι που έζησε (και δολοφονήθηκε) ο σχεδιαστής μόδας, Gianni Versace, στο Μαϊάμι, και ονειρεύεσαι μια παραμυθένια ζωή χωρίς χάπι-εντ. Άραγε να ισχύουν όλες οι ιστορίες τρόμου και μυστηρίου που κυκλοφορούν τελευταία; της Σάντυς Τσαντάκη

Ένα χρυσό παλάτι, με πισίνα…24 καρατίων, χλιδή, φοινικόδεντρα, επιβλητική είσοδο, μάρμαρο, μωσαϊκά έργα τέχνης, μαιάνδρους παντού και την υπογραφή ενός δημοφιλούς οίκου, σε κάθε δωμάτιο. Και στο τελευταίο πόμολο.

Περιμένοντας να δούμε την ταινία για τη ζωή του Gianni Versace που θα προβληθεί την επόμενη χρονιά με τίτλο «Versace: American Crime Story», το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μέλη της οικογένειάς του δεν θα είναι και τόσο χαρούμενα.

Έχουν περάσει 20 χρόνια από τη δολοφονία του Ιταλού σχεδιαστή. Για περίπου έναν χρόνο, κανείς δεν ήθελε να αγοράσει την έπαυλη Versace μέχρι που βρέθηκε επενδυτής που την αγόρασε έναντι 47 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα παλάτι με 10 υπνοδωμάτια, 11 μπάνια, και να μην ξεχνάμε και την …χρυσή πισίνα.

Είναι γνωστή και ως Villa Casa Casuarina, που σήμερα λειτουργεί ως μπουτίκ-ξενοδοχείο. Αν θέλεις να μείνεις στην κρεβατοκάμαρα του Gianni, πληρώνεις 1000 δολάρια τη νύχτα και ζεις το όνειρο. Ή τον …εφιάλτη.

Γιατί όλα είναι θέμα οπτικής. Ο αρχιτέκτονας του σπιτιού έχει ενσωματώσει στο αρχικό σχέδιο μυστικές πόρτες και κρυφά περάσματα, τα οποία όμως δεν είναι ανοιχτά πλέον. Ο Gianni ήθελε να πηγαίνει γρήγορα από το δωμάτιο του στο …σαλόνι.

Μαγικό. Και μυστηριώδες. Κινηματογραφικό, σίγουρα. Οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται και από την πελώρια Μέδουσα στον κήπο, ένα απίστευτο άγαλμα-μωσαϊκό, την τουαλέτα από μάρμαρο και 24 καράτια χρυσού και προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα μέσα κι έξω από την πισίνα…Σύντομα σε μια κινηματογραφική αίθουσα κοντά σας. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com