Kimale σημαίνει ταξίδι στην Αφρική με σημείο συνάντησης την Κριεζώτου

kimale-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Μια σχεδιάστρια που ξεχωρίζει, με αφρικάνικα μοτίβα σε σύγχρονα πατρόν, ετοιμάζεται να αποκτήσει τη δική της βιτρίνα στο μουσείο. Μιλάτε Kimale; της Σάντυς Τσαντάκη

Η Irene Mamfredos, η μία από τις δύο δημιουργούς του Kimale, έχει δικό της στιλ. Όπως και η μόδα που μας προτείνει, με επιρροές και υφάσματα από την Αφρική, σε έντονες αποχρώσεις, φορέματα, σορτς, τοπ, παντελόνια, αλλά και αξεσουάρ, σακίδια για τον ώμο, με δέρμα και κίτρινες φλούο σχεδόν πινελιές.

Και τώρα, στο πλαίσιο της ιδέας «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει», στις 22 Ιουνίου (και μέχρι τις 3 Ιουλίου), από τις 6 το απόγευμα, θα μπορούμε να δούμε μια βιτρίνα με θέα στον εξωτικό κόσμο του Kimale, στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα (Κριεζώτου 3).

Ευκαιρία να δούμε από κοντά τη νέα συλλογή του Kimale, αφρικανικά έθνικ υφάσματα σε μινιμαλιστικές φόρμες και σύγχρονα πατρόν. Με τίτλο «Voyage-Voyage» για την καλοκαιρινή κολεξιόν, θα ταξιδέψουμε πέρα από την Αφρική και πάλι πίσω. 

Το μήνυμα για το Kimale παραμένει το ίδιο, από τότε που ξεκίνησε μέχρι σήμερα, η χαρά της ζωής μέσα από τα ρούχα και τα αξεσουάρ, σε ένα παγκόσμιο περιτύλιγμα. Η Irene Mamfredos ήθελε να δημιουργήσει μια επωνυμία μόδας μαζί με την Aliki Demi  με κοινωνική ευαισθησία και εγρήγορση.

Τα υφάσματα είναι χειροποίητα, εξαιρετικά σπάνια, μεταφρασμένα στο σήμερα σε σύγχρονες σιλουέτες. Οι πρώτες ύλες έρχονται συχνά από το Les Piroguiers που δραστηριοποιείται στο Τόγκο και στην Μπουρκίνα Φάσο, ενισχύοντας με τα έσοδα από τις πωλήσεις, σχολεία και τεχνίτες της περιοχής.

Τα Kimale ταξιδεύουν, μας ταξιδεύουν, γεννιούνται στην Αθήνα, για να φορεθούν στην πόλη αλλά και σε εξωτικούς ή μεσογειακούς προορισμούς. Με χρώμα και αγάπη. Φως και ήλιο. Και ειδικά με την τελευταία συλλογή, «Voyage-Voyage», τα σημεία αναφοράς και οι λέξεις-κλεδιά είναι ποπ, το αισιόδοξο Παρίσι της δεκαετίας του '80, εκεί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η σχεδιάστρια, η οποία έχει εργαστεί και στον οίκο Balenciaga. «Σα να ακούς την φωνή της Catherine Deneuve στο ραδιόφωνο αργά το απόγευμα, στη Γαλλική Ριβιέρα, πριν φτάσει εκεί ο μαζικός τουρισμός». Κάτι ακούω... 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com