Το μακιγιάζ που φέρνει το ουράνιο τόξο στα μάτια μας

kokkini-skia
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

To είδαμε κι αυτό. Στην πασαρέλα για το καλοκαίρι που διανύουμε. Με όλα τα χρώματα συγκεντρωμένα στα βλέφαρα των μοντέλων. Μήπως να δούμε να έχει ενδιαφέρον, εικαστικό έστω; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Όλοι πειραματίζονται στις ημέρες μας. Μακιγιέρ, μοντέλα, μπλόγκερ, σχεδιαστές, κορίτσια και γυναίκες που έχουν βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια. Ειδικά στο κομμάτι του μακιγιάζ, πρέπει να νιώθουμε τουλάχιστον σαν καλλιτέχνες στη Σχολή Καλών Τεχνών…

Οι νέες σκιές ή ο τρόπος που απλώνονται στα μάτια μας, γυαλιστερές, έντονες, αλλά και υποτονικές, σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητες. Στην απόχρωση του ροδάκινου ή του βερύκοκου, για να πιάσουμε τα καλοκαιρινά φρούτα, αλλά και στο μπλε του ζαφειριού…

Και δε μένουν μόνο στο βλέφαρο αλλά μπορούν να απλωθούν σαν ένα μικρό συννεφάκι εκτός, όπως είδαμε στην επίδειξη του Kenzo, με μια έντονη, ροζ-πορτοκαλί σκιά. Στην ουσία δεν ήταν καν σκιά αλλά κραγιόν, για να μαθαίνουμε και κανένα μυστικό.

Στον οίκο Nina Ricci τα μάτια γυάλιζαν, όχι με ασημόσκονη, αλλά με μια γυαλιστερή σκιά, σα να έχεις πάρει το lip-gloss που χρησιμοποιείς καθημερινά για ενυδάτωση στα χείλη και το άπλωσες στα βλέφαρα σου. Μια τάση που μάλλον δεν μοιάζει και τόσο ελκυστική για όλες μας. 

Προσωπικά θα προτιμήσω, όχι για να υιοθετήσω, αλλά για να βλέπω, την εικαστική πρόταση στα μοντέλα που παρήλασαν στον Salvatore Ferragamo, με μια πινελιά, πάνω από το μάτι, από την απόχρωση του μανταρινιού. Ένα φρέσκο αποτέλεσμα, σαν γκράφιτι καλοκαιριού στο πρόσωπό μας. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com