Οι δημοφιλέστερες τάσεις στο ντιζάιν εξωτερικών χώρων

outdoor-decor-2
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Eυτυχώς που υπάρχει και το Pinterest. Και μαθαίνουμε ποιες είναι οι επικρατέστερες τάσεις για το καλοκαίρι στον κήπο, στην αυλή, εκτός σπιτιού, στο εξοχικό, στην πόλη. Για να λάβουμε τα μέτρα μας… Με μικρές ή πιο γενναιόδωρες πινελιές. Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Η μπροστινή αυλή μπορεί να αξιοποιηθεί όπως δεν έχουμε φανταστεί, όταν όλη η έμφαση δίνεται συνήθως σε εκείνη που είναι πίσω και δεν έχει κανείς άλλος πρόσβαση. Ευκαιρία να γίνουμε φίλοι επιτέλους με τους γείτονες.

2. Ωραία τα μαξιλάρια και τα χρωματιστά ριχτάρια, αλλά αν θέλουμε να κάνουμε μια πιο δραστική αλλαγή, μπορούμε να προσθέσουμε πλακάκια στο πάτωμα, με ενδιαφέροντα μοτίβα, κάτι που θα μεταμορφώσει το σπίτι μας για χρόνια, με στιλ και άποψη.

3. Το πορτοκαλί είναι το χρώμα του καλοκαιριού. Γιατί μπορεί να μας αρέσουν οι γήινες αποχρώσεις και να δυσκολευόμαστε να τις αποχωριστούμε, όμως μπορούμε να δούμε τη διαφορά προσθέτοντας πορτοκαλί κεριά και πορτοκαλί κουβέρτες στον κήπο…

4. Υπάρχουν έπιπλα που έχετε βαρεθεί να βλέπετε μέσα στο σπίτι; Βγάλτε τα έξω. Ορισμένοι έχουν βγάλει το …σαλόνι τους στην αυλή. Θα πρέπει όμως να ντύσετε πρώτα με ύφασμα που αντέχει, μαζί με χαλιά, τραπέζια και ριχτάρια. Μετακόμιση τώρα.

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com