Tέσσερις λόγοι που θα φοράμε πράσινο την ερχόμενη άνοιξη

zeugari-prasina-papoutsia
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Δεν είναι από τα πιο κολακευτικά χρώματα, ούτε από εκείνα που ξεχωρίζουν κάθε σεζόν. Κι όμως, απ' ό,τι φαίνεται, το πράσινο ετοιμάζεται να πάρει τη μεγάλη του εκδίκηση. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται ή, στην περίπτωση της μόδας, αρχίζεις να την καταλαβαίνεις έξι μήνες πριν, μάλλον έναν χρόνο προτού αρχίσει να ξεσπάει σαν επιδημία. Κάπως έτσι, σα να ήταν συνενοημένοι σχεδιαστές και οίκοι μόδας, και τα μοντέλα άρχισαν ξαφνικά να παρελαύνουν ντυμένα στις αποχρώσεις της μέντας και της λεβάντας.

Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν θεωρείται το πιο τυχερό χρώμα που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε, κι όμως επανέρχεται δυναμικά για να αποδείξει ότι μπορεί να αποτελέσει συνώνυμο της πολυτέλειας.

Κάπως έτσι είδαμε καμπαρντίνες σε πράσινη απόχρωση, από τον Valentino, φορέματα στον ίδιο τόνο στο σόου του Gucci, ίδια διάθεση στον οίκο Louis Vuitton.

Αν αλλάζει κάτι, είναι το στάιλινγκ. Αν, για παράδειγμα, κρύβετε ήδη ένα πράσινο φόρεμα στην ντουλάπα σας, ανοιχτόχρωμο ή πιο σκούρο, μην προσπαθήσετε να το σετάρετε. Παίξτε με αντιθέσεις, προσθέστε ρίγες, τζιν μπουφάν, στην ανάγκη, λευκά καλτσάκια ή πέδιλα.

Όλα ανατρέπονται και όλα επιτρέπονται τελικά. Το πράσινο σακάκι φοριέται με μαύρο παντελόνι και γαλάζιο ανδρικό πουκάμισο. Για τις πιο τολμηρές, το λαχανί συγκρούεται και συμφιλιώνεται με το πορτοκαλί. Μήπως να το δοκιμάσουμε από τώρα για να δούμε πρώτες αντιδράσεις; Και να θεωρηθούμε και ...πρωτοπόροι; 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com