Γιατί το «βρώμικο» ροζ ανατρέπει τους κανόνες της ομορφιάς

dusty-pink-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Όλα ξεκίνησαν με το baby pink στη μόδα, σε τοπ, παντελόνια, ακόμη και σακάκια. Ένα σκονισμένο ροζ, ούτε παστέλ, ούτε γλυκανάλατο, ό,τι πρέπει για την αποδόμηση του κουφέτου. Να αρχίσουμε να το φοράμε και στα μάγουλά μας; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δεν είναι ακριβώς το χρώμα του δέρματος, πρόκειται για ένα ρουζ, ένα κραγιόν, μια σκιά, που υπονοεί κάτι γλυκό αλλά είναι όσο επιθετικό ροζ θέλουμε να υπάρχει στην παλέτα. 

Είναι το χρώμα χωρίς όνομα. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν αποδοθεί τόσες διαφορετικές ονομασίες σε μία απόχρωση και αυτό ακριβώς δείχνει πόσο ξεχωριστή, απαιτητική και καινούργια είναι ως τάση. Ή τουλάχιστον στον κόσμο του μακιγιάζ. 

Αυτό το άχρωμο ροζ, λοιπόν, που κινείται ανάμεσα στο σομόν και το χρώμα του δέρματος, το απόλυτο χρώμα του καλοκαιριού είναι απαιτητικό και δύσκολο. Αν φοριέται σε μικρές δόσεις είναι γιατί δεν κολακεύει πάντα. 

Εμείς μπορούμε αρχικά να το δοκιμάσουμε στα μήλα του προσώπου μας και να δούμε πόσο φωτίζει το υπόλοιπό μας πρόσωπο. Δεν θα πρέπει να το παρακάνουμε. Αν παίζουμε υποτονικά στα μάγουλα, μπορούμε να φορέσουμε ένα πιο έντονο κραγιόν. Φούξια; Κόκκινο; Σκονισμένο; Kαλύτερα γυαλιστερό, για την αντίθεση. Και το σασπένς. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com