Πέρασμα στην Ινδία και στο ντιζάιν

decor-india-2
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Μας αρέσει το Bollywood, να βλέπουμε ταινίες-υπερπαραγωγές και να φλερτάρουμε με χρώματα και πολυτελή υφάσματα. Eυτυχώς που υπάρχουν πέντε τουλάχιστον τρόποι για να φλερτάρουμε με το ινδικό στιλ και στη διακόσμηση… Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Ο μικρός Βούδας κυκλοφορεί ανάμεσά μας, σε διαφορετικές εκδοχές, από διαφορετικά υλικά, σε πολλαπλά μεγέθη. Εμείς δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε εκείνον που ταιριάζει στον χώρο μας, ασημένιο ή χρυσό δεν έχει και τόση σημασία. Αρκεί που θα μας κρατάει…συντροφιά. 

2. Ο Ινδικός ωκεανός μάς εμπνέει, με αποχρώσεις που δεν έχουμε φανταστεί, ο πιο εύκολος τρόπος να ταξιδέψουμε είναι να βρούμε μια όμορφη εικόνα και να την τυπώσουμε για να την καδράρουμε στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο. Απόδραση τώρα. 

3. Η ινδική μουσική και παράδοση μας στοιχειώνουν παντού. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε ελέφαντες από ύφασμα και να τους προσθέσουμε σε κουρτίνες, ριχτάρια, τραπεζομάντηλα, στη ζωή μας. 

4. Αν δεν θέλουμε να φορέσουμε ινδικά σάρι, μπορούμε για αρχή να τα ανακυκλώσουμε, με προσοχή, χωρίς να τα καταστρέψουμε, και να τα εκθέσουμε στον τοίχο μας για ένα μαγικό ταξίδι στην Ινδία, με προτάσεις διαφορετικές, σίγουρα εξωτικές, όσο και αυθεντικές. 

5. Δεν είναι απαραίτητο να ενδώσουμε σε όλα τα ινδικά στιλ μαζί: αν προτιμάμε τα ινδικά κοσμήματα ή τα αξεσουάρ, η λύση είναι να δημιουργήσουμε απαραίτητες αντανακλάσεις, χωρίς να ζαλιστούμε από τη λάμψη. Nτεκόρ made in India με λίγα καρυκεύματα και περισσότερη φαντασία. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com