Tι κάνουμε για να μην τρέχουμε πίσω από τις τάσεις;

no-trends-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Δεν είναι εύκολο να τρέχεις λαχανιασμένος πίσω από την τρέλα του κάθε σχεδιαστή, ούτε να αλλάζεις στιλ και γκαρνταρόμπα κάθε τόσο. Θέλετε να αντισταθούμε με εννέα τρόπους στη δικτατορία της μόδας; Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Αν είναι κανείς σωστά ενημερωμένος, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. 

2. Το μυστικό είναι να γνωρίζει κανείς τις παγίδες και να μπορεί να προβλέψει τι είναι αυτό που δεν θα αποχωριστούμε τους επόμενους έξι μήνες. 

3. Ο γενικός «κανόνας» είναι ότι ανανεώνουμε πάντοτε παπούτσια, τσάντες, ζώνες για να εκσυγχρονίσουμε και το πιο συμβατικό look.

4. Ακόμη όμως κι όταν πρόκειται για ρούχα, δεν πρέπει να καταφεύγουμε σε ξεπερασμένες φόρμες ή γραμμές γιατί τίποτα δεν περνάει απαρατήρητο, όσο κι αν νομίζουμε ότι μπορούμε να ξεγελάσουμε τον καθρέφτη μας.

5. Όλα, αργά ή γρήγορα μπορούν να θεωρηθούν συλλεκτικά, όμως αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κυκλοφορούμε με κοστούμια εποχής και αντίκες ανά χείρας. 

6. Πειραματιστείτε. Οι νεοϋορκέζοι σχεδιαστές μάς συμβουλεύουν να ξυπνάμε το πρωί και να φοράμε ό,τι μας κάνει κέφι χωρίς να πολυνοιαζόμαστε για τους συνδυασμούς. 

7. Σταματήστε να πονοκεφαλιάζετε προσπαθώντας να κάνετε πετυχημένους συνδυασμούς. 

8. Το θέμα είναι ποιες αποχρώσεις επέλεξαν οι σχεδιαστές, πώς τις είδαμε, πώς θα τις υιοθετήσουμε. 

9. Αν δεν έχουμε φορέσει ποτέ κάτι κίτρινο επειδή μας χλωμιάζει, γιατί θα πρέπει να το κάνουμε τώρα; 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com