10 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ

aparaitita-omorfias
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Μπορεί να μην είμαστε σχολαστικές, να μας αρέσει να είμαστε πάντα περιποιημένες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε πάντα όλα όσα έχουμε χρειαζόμαστε για την...ματαιοδοξία μας. Ας αρχίσουμε το μέτρημα από τώρα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Κραγιόν. Ένα (τουλάχιστον) κόκκινο και ένα nude. 

2. Μάσκαρα. Μαύρο ή καφέ, με τέλειο βουρτσάκι για να ξεχωρίζουν οι βλεφαρίδες, για όγκο και μήκος. 

3. Βάση. Στην ίδια απόχρωση με το δέρμα μας, να δίνει την αίσθηση φρεσκάδας και γυαλάδας, σα να έχουμε κοιμηθεί τουλάχιστον 12 ώρες. 

4. Ενυδατική. Τίποτα δεν πρέπει να μοιάζει ότι βαραίνει το δέρμα μας. Αν μας ταιριάζει η βελούδινη υφή, τότε δεν θα πρέπει παρά να ακούσουμε τι μας ψιθυρίζει το δέρμα μας. Αν, πάλι, θέλουμε κάτι εξαιρετικά ανάλαφρο, θα αναζητήσουμε κάτι λάιτ. 

5. Άρωμα. Επειδή βρήκαμε ένα άρωμα που αγαπάμε, αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να το φοράμε για πάντα. Το καλοκαίρι δοκιμάζουμε πιο ανθισμένα και φρουτώδη αρώματα, τον χειμώνα μπορούμε να επιλέγουμε και πιο βαριά. Η θάλασσα μέσα μας. 

6. Ρουζ. Το κάνουμε όλες. Επιλέγουμε ρουζ που φαίνονται, όταν το ιδανικό είναι να πετύχουμε εκείνο τον τόνο που θα μας προσθέσει απλώς λίγη ξεκούραση στο πρόσωπο. Πάμε πάλι; 

7. Μολύβι. Ένα καφέ, ένα μαύρο, ένα μοβ κι ένα χακί. Για αρχή. Ίσως και ένα λευκό για να τονίζουμε τα μάτια μας μέσα. Η μύτη πρέπει να είναι πάντα σε εγρήγορση. Και να αποφεύγουμε τις φθηνές λύσεις γιατί συνήθως μουτζουρωνόμαστε πολύ περισσότερο και με μεγαλύτερη διάρκεια. 

8. Σκιές. Μια σωστή παλέτα αρκεί. Έτσι κι αλλιώς δύσκολα γνωρίζουμε τους σωστούς συνδιασμούς κι αυτό που κάνουμε συνήθως είναι να επαναλαμβάνουμε την ίδια ρουτίνα ομορφιάς. Αν μας πηγαίνουν οι γήινες ή οι έντονες σκιές, δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο. 

9. Κονσίλερ. Όχι για να το απλώσουμε στο μισό πρόσωπο, για να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι έχουμε κρύψει όλες τις ατέλειες, αλλά για μικρές, διορθωτικές κινήσεις. Στα σωστά σημεία. Με φειδώ. 

10. Αϊλάινερ. Αν μας αρέσει το ρετρό μακιγιάζ, κάτι ανάμεσα σε Amy Winehouse και Elizabeth Taylor, τότε δεν μπορούμε παρά να κάνουμε επιπλέον πρόβες μπροστά στον καθρέφτη για το τέλειο fifties βλέμμα. Μαύρο αϊλάινερ με λεπτό πινέλο. Αν προτιμάμε την Marilyn, μπορούμε να προσθέσουμε και μια μίνι ελιά. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com