Όταν το ντιζάιν του σπιτιού αιωρείται

aiora-ston-kipo
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Η διάθεσή μας είναι σίγουρα πιο χαλαρή. Και ο αέρας ήδη φυσάει. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσθέσουμε εκτός, αιώρες, πέργκολες, κούνιες, βουκαμβίλιες, χαρά…Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μια αιώρα, χρωματιστή, μονόχρωμη, πολύχρωμη, πλεκτή, χειροποίητη, αυτοσχέδια, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έχετε την εικόνα. Ξαπλώνεις ανάμεσα σε δύο δέντρα, κλείνεις τα μάτια, ονειρεύεσαι και θέλεις να μείνεις για πάντα εκεί. Και δεν είναι τίποτα για να την αποκτήσουμε, ειδικά τώρα που οι αιώρες κυκλοφορούν…ανάμεσά μας, σε καταστήματα με είδη σπιτιού, ακόμη και …βιβλιοπωλεία.

Σημασία έχει να ρέει η ενέργεια. Να ξαναγινόμαστε παιδιά. Χωρίς πίεση και ενοχές. Έχουμε ανάγκη από φως και κίνηση. Οπότε, μπορούμε να δοκιμάσουμε να προσθέσουμε για αλλαγή μια πέργκολα που παίζει με το φως, τον ήλιο και δημιουργεί μαγικές εικόνες. Και αντανακλάσεις.

Οτιδήποτε κινείται μας ταιριάζει πολύ. Και μας φτιάχνει τη διάθεση σε δευτερόλεπτα. Έχετε δοκιμάσει να καθήσετε τελευταία σε κουνιστή καρέκλα ή πολυθρόνα; Πάρτε την και βγείτε έξω. Στο γρασίδι. Στον κήπο. Στη βεράντα. Χαλαρώστε. Πάρτε βαθειές αναπνοές. Πώς το λένε στα αγγλικά; Staycation, όχι vacation. Διακοπές στο σπίτι. 

Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com