Tι φοράμε στο γραφείο με τον καύσωνα

fashion-office-2
ΤΡΙΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Θέλουμε να είμαστε περιποιημένες όλες τις ώρες και προσπαθούμε να βρίσκουμε πρακτικές λύσεις ακόμη κι όταν ο καιρός δεν βοηθάει. Πώς ντυνόμαστε άραγε όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει και το μόνο που θέλεις να φοράς είναι το μαγιό σου, αν και μάλλον δεν θα ήταν και τόσο καλή ιδέα για το…γραφείο; Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. To μαύρο απορροφά τον ήλιο και τη ζέστη. Οπότε καλύτερα λευκά. Και αέρινα. Χωρίς να το παρακάνουμε, και προσέχοντας πάντα τη διαφάνεια. 

2. Αφήνουμε τα κρόσσια και τα καφτάνια για τις εξόδους μας. Στο γραφείο μια ρομαντική φούστα με ένα δροσερό τοπ μπορεί να γίνει η στολή της καθημερινότητάς μας. 

3. Ξεχνάμε τα τζιν και το δέρμα. Τα κολάν και τις ολόσωμες φόρμες. Θα τα ξαναφορέσουμε όλα τον Σεπτέμβριο, ακόμη καλύτερα τον Οκτώβριο. 

4.  Τώρα είναι η στιγμή να επιλέξουμε από τη ντουλάπα μας φορέματα που είναι από κλασικά έως βαρετά και μπορούν να μας βγάλουν ασπροπρόσωπες στον χώρο εργασίας. Με στιλ. 

5. Σορτσάκια και βερμούδες απαγορεύονται αυστηρά στο γραφείο. Τι θα λέγατε για μια μακριά πουκαμίσα-φόρεμα με ζώνη στη μέση και σορτς από μέσα, που δεν θα το ξέρει κανείς άλλος ότι το φοράτε εκτός από εσάς; 

6. Προσέξτε τα αξεσουάρ που φοράτε. Σαγιονάρες; Oύτε να το σκέφτεστε. Όλοι έχουμε κάτι ταλαιπωρημένα σανδάλια που θα έπρεπε να έχουμε πετάξει, κάτι φθαρμένα δερμάτινα πέδιλα που μαρτυρούν τα χρόνια τους. Όταν δεν είστε σίγουρες, ένα ζευγάρι κλασικά, αρχαιοελληνικά σανδάλια παίζουν με όλα. Και φέρνουν τις διακοπές ακόμη πιο κοντά. 


Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com