Tι χρώμα να βάψω το σπίτι μου για να το πουλήσω;

mple-spiti-toixos-diakosmisi
ΤΡΙΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Νομίζουμε ότι το λευκό είναι το επικρατέστερο χρώμα για το σπίτι, όταν οι…αναλυτές λένε πως μόλις βλέπεις ένα σπίτι που προορίζεται για πώληση, η πρώτη εντύπωση είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά. Υπάρχουν, αλήθεια, αποχρώσεις που ανεβάζουν το ...κασέ; Της Σάντυς Τσαντάκη.

1. Οι Αμερικάνοι τρέφουν εμμονές με το μπλε. Τι σύμπτωση. Κι εμεί,ς επίσης. Τα σπίτια με μπλε μπάνια έχουν περισσότερες πιθανότητες να συγκινήσουν τους υποψήφιους αγοραστές. Το χρώμα που είναι καλο να αποφεύγουμε στο μπάνιο; To λευκό. Δεν το λέμε εμείς. Οι πωλήσεις το δείχνουν. 

2. Το μπλε έχει θετικές επιπτώσεις και στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Μπλε κουζίνα κανείς; Δοκιμάστε το. Οι κίτρινες κουζίνες, πάλι, δεν είναι τόσο δημοφιλείς. Μπλε χρώμα στην τραπεζαρία; Επιβάλλεται. Κόκκινο; Ούτε για αστείο. 

3. Και η κρεβατοκάμαρα; Με μπλε ή γαλάζιους τοίχους, γιατί το ροζ μάλλον αποθαρρύνει όποιον σκέφτεται να επενδύσει, καθώς δυσκολεύεται να φανταστεί τη μετάβαση, το πριν και το μετά. Γιατί δεν έχουμε όλοι την ίδια φαντασία. 

4. Προτιμάμε τους φυσικούς χρωματισμούς, σε αποχρώσεις του γκρι και του μπλε, γιατί αυτομάτως το σπίτι μας θα δείχνει μεγαλύτερο και πιο φωτογενές. Δεν είμαστε για πειραματισμούς. Ειδικά τώρα. Η σκηνοθεσία είναι το παν. 


Σάντυ Τσαντάκη
www.sandytsantaki.com