Πέντε τάσεις απευθείας από το Παρίσι

couture-beauty-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Οι επιδείξεις για την υψηλή ραπτική απευθύνονται σε λίγες. Και η ομορφιά; Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ολοκαίνουργιες τάσεις που μας κλείνουν το μάτι με άποψη και στιλ, χωρίς να ξοδέψουμε μια περιουσία.της Σάντυς Τσαντάκη

1. Πώς θα γυαλίζει το πρόσωπο μας ακόμη περισσότερο και πώς θα φωτίσουμε το βλέμμα μας; Με άσπρο μολύβι στο εσωτερικό των ματιών. Μας το έδειξε η Pat McGrath στην επίδειξη Valentino. 

2. Τι μπορούμε να κάνουμε με τα μαλλιά μας όταν δεν είναι στα …καλύτερα τους; Ο Guido Palau χτένισε τα κορίτσια στην επίδειξη Valentino με αλογουερές χαμηλά στο λαιμό, με μαύρο λαστιχάκι και τούφες μπροστά, χωρίς τίποτα να δείχνει επιτηδευμένο. Μπορούμε κι εμείς. 

3. Ποια σκιά ταιριάζει στο ηλιοκαμένο δέρμα; H χρυσή. Την είδαμε στα κορίτσια που παρήλασαν στο σόου του Elie Saab. Μαζί με μαύρο μολύβι και έντονο μαύρο μάσκαρα. Κουτύρ μακιγιάζ. 

4. Και αν μας αρέσει το αρχαιοελληνικό στιλ; Ο Orlando Pita χτένισε για την επίδειξη του Elie Saab τα μοντέλα με μικρά κοτσιδάκια, ανάλαφρη κίνηση, σπασμένη μπούκλα δηλαδή και μίνι χρυσές κορδέλες στην κεφαλή. Ποιες Survivors; Σύγχρονες αρχαίες Ελληνίδες. 

5. Δώστε ένταση στα φρύδια, όπως έκανε η Linda Cantello στο σόου Armani Prive, σχεδιάζοντας με καφέ μολύβι τα φρύδια των κοριτσιών. Τώρα και κουτύρ…φρύδια. 

Σάντυ Τσαντάκη

www.sandytsantaki.com