Όταν ένα σπίτι δεν έχει τηλέοραση

zeugari-ston-kanape
ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Μπορεί να συμβεί και στις…καλύτερες οικογένειες. Γιατί οι μεγαλύτεροι τσακωμοί στο ξεκίνημα μιας συγκατοίκησης γίνονται για την τοποθέτηση της τηλεόρασης στην κρεβατοκάμαρα. Μήπως ήρθε η ώρα να την κλείσουμε; Aπό παντού; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Eίναι συντροφιά, κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς εύκολα.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να φτάσουμε στην υπερβολή και να βάλουμε από μια τηλεόραση σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, ακόμη και στο μπάνιο, στην κουζίνα, στο playroom.

Η ιδανική λύση είναι μια τηλεόραση σε έναν κοινόχρηστο χώρο, η οποία, ανοίγει σε …σπάνιες περιπτώσεις, ιδανικά για την προβολή ταινιών.

Ακόμη καλύτερα, μπορούμε να επενδύσουμε σε ένα προτζέκτορα και να δημιουργήσουμε ένα μίνι σινεμά μέσα στο σπίτι μας για να προσκαλούμε φίλους και να φιλοξενούμε μίνι αφιερώματα.

Η τηλεόραση έχει πάψει, εδώ και δεκαετίες, να αποτελεί συνώνυμο στάτους ή πρωτοποριακού ντιζάιν, οπότε, αν δεν έχουμε ιδιαίτερες ανησυχίες για να αποκτήσουμε χάι-τεκ συστήματα με ήχο και εικόνα που θυμίζει κινηματογραφική αίθουσα, τότε μπορούμε να δοκιμάσουμε να ζήσουμε και χωρίς.

Πώς θα αντικαταστήσουμε αυτόν τον χώρο; Με μια νέα βιβλιοθήκη, επιτραπέζια τραπέζια, ένα πικάπ ή ένα στερεοφωνικό συγκρότημα.

Μπορούμε να προσθέσουμε μαξιλάρες στο πάτωμα και κεριά στο βοηθητικό τραπέζι και να ονειρευτούμε. Μια ζωή χωρίς ειδήσεις, μόνο με μιούζικαλ με χάπι-έντ.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com