Oι πολυέλαιοι είναι ξανά της μόδας

poluelaios-2
ΤΡΙΤΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Είναι πληθωρικοί και λαμπεροί. Οι πολυέλαιοι επιστρέφουν πιο φαντασμαγορικοί από ποτέ. Ξέρουμε π;vς να τους αξιοποιήσουμε με μια πιο σύγχρονη ματιά; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Aν έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε στο σπίτι τουλάχιστον έναν πολυέλαιο αντίκα, μπορούμε να δημιουργήσουμε την ιδανική αντίθεση στο πιο συμβατικό δωμάτιο του σπιτιού. Και μπορεί να μην ταιριάζει ως στιλ ή να το σνομπάραμε τόσα χρόνια για τους δικούς μας λόγους και συνειρμούς, όμως είναι εντυπωσιακό πώς ένα τόσο ιδιαίτερο φωτιστικό μπορεί να κάνει τη διαφορά. 

Αν δεσπόζουν τα χρώματα στο σαλόνι, για παράδειγμα, τα διάφανα κρύσταλλα θα κάνουν τη διαφορά. Το σπίτι μας θα γίνει αυτομάτως πιο φωτογενές και δε θα μπορούμε να συνηθίσουμε στην ιδέα του πριν και του μετά, δε θα θυμόμαστε πώς ζούσαμε μέχρι τότε χωρίς τόση λάμψη. 

Αν πάλι προτιμάτε τον μινιμαλισμό, τι θα λέγατε να δοκιμάζατε έναν χρωματιστό πολυέλαιο, με κόκκινα και μοβ διακοσμητικά, για ένα ψηλοτάβανο δωμάτιο του σπιτιού που θέλει κάτι διαφορετικό για να λάμψει; Αρκεί να είμαστε έτοιμοι για τη σύγκρουση και τη συμφιλίωση. 

Μην πείτε, σιγά τον ...πολυέλαιο. Ανάψτε τον δυνατά, με την καριδά σας, και απολαύστε τις αντανακλάσεις στο ταβάνι, στα έπιπλα, στους τοίχους, στα παράθυρα, στο πάτωμα, μέσα σας. Κυρίως το τελευταίο.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com