Έξι συμβουλές για να κοιμόμαστε καλύτερα με καύσωνα

upnos-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Δεν είναι ευχάριστο για κανέναν να προσπαθεί να κοιμηθεί το καλοκαίρι και να μην μπορεί. Με κλιματισμό, ανεμιστήρα, ανοιχτά παράθυρα, ό,τι μέσα κι αν διαθέτει ή προτιμά. Μήπως να μοιραστούμε έξι επιπλέον μυστικά για να τα δοκιμάσουμε σήμερα το βράδυ κιόλας; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

1. Σωστή ενυδάτωση. Μπορεί να μοιάζει κλισέ ή αυτονόητο, αλλά όταν πίνουμε αρκετό νερό, τότε το σώμα μας αυτομάτως δροσίζεται. Δύο λίτρα νερό την ημέρα, αρκούν. Και ένα ποτήρι νερό δίπλα μας όλο το βράδυ, επίσης. 

2. Τα παράθυρα καλύτερα να είναι κλειστά…Μαζί και οι κουρτίνες. Πρέπει να προστατεύσουμε την κρεβατοκάμαρά μας από τη ζέστη και να φροντίσουμε να είναι όσο πιο σκοτεινό γίνεται. 

3. Ένα κρύο ντους προτού ξαπλώσουμε, βοηθάει πάντοτε. Όσο πιο κρύο αντέχουμε… Και θα δούμε και το δέρμα μας να σφίγγει. Μέρα με τη μέρα, νύχτα με τη νύχτα. 

4. Λάιτ διατροφή. Ειδικά το βράδυ. Σαλάτες, φρούτα, κάτι λίγο και ελαφρύ, και σίγουρα δύο ώρες τουλάχιστον προτού πέσουμε για ύπνο. Και καλύτερα να αποφεύγουμε το αλκοόλ. 

5. Τι θα λέγατε να ζεσταίνατε τη…θερμοφόρα σας με κρύο νερό από το ψυγείο; Και μπορείτε μετά να τη βάλετε και για λίγη ώρα μέσα στην κατάψυξη για να την τοποθετήσετε ανάμεσα στα σεντόνια προτού ξαπλώσετε… Διαφορετικά, μπορείτε απλώς να δοκιμάσετε να διπλώσετε τα σεντόνια σας και να τα κρύψετε για λίγο στην κατάψυξη και να δείτε πως θα κοιμηθείτε. 

6. Να φοράτε κοτόν πιτζάμες. Ψεκάστε το πρόσωπά σας με προϊόντα για μετά τον ήλιο, όπως και το υπόλοιπο σώμα σας.  Σβήστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, απομονώστε όλα τα μικρά και μεγάλα φωτάκια, και όνειρα γλυκά. Και δροσερά. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com