To γραφείο της πριγκίπισσας Νταϊάνα 20 χρόνια μετά τον θάνατό της

diana-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Τα παιδιά της Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκηπας Χάρι, αποφάσισαν να ξαναφτιάξουν το γραφείο της μητέρας τους. Τι μπορούμε να παρατηρήσουμε ανάμεσα στο βάζο με τα λουλούδια και τις κορνίζες με τις οικογενειακές φωτογραφίες; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Tην Νταϊάνα, πιο ευτυχισμένη από ποτέ, με τους δυο της γιους. Κάτι μινιατούρες. Προσελάνη. Ένα πορτοκαλί ραδιόφωνο. Δερμάτινες κορνίζες, χαμόγελα, μυρωδιά μιας άλλης εποχής.

Τον Αύγουστο συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Σήμερα θα ήταν γιαγιά. Μια ευτυχισμένη γιαγιά. Τα παιδιά της φρόντισαν να την τιμήσουν με μια σειρά από κινήσεις που δείχνουν πόσο πολύ την αγαπούσαν.

Πριν από λίγες ημέρες, αποκάλυψαν έναν κήπο μέσα στο παλάτι που είναι αφιερωμένος στη μνήμη της. Και μέσα στον επόμενο μήνα θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος που φτιάχτηκε για να την τιμήσουν.

Και τώρα, το Παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε πως θα φιλοξενήσει και μια ξεχωριστή έκθεση. Το ξύλινο γραφείο της πριγκίπισσας Νταϊάνα με τα δέκα μικρά συρτάρια και τις δικές της προσωπικές στιγμές, όπως το επιμελήθηκαν τα δυο της παιδιά.

Τι ξεχωρίζουμε; Ένα ημερολόγιο της Cartier που της είχε χαρίσει ο Ronald Reagan, ένα ζευγάρι παπούτσια του μπαλέτου που συνήθιζε να φοράει, ένα μίνι μπαούλο, μια γραφομηχανή, έναν δερμάτινο χαρτοφύλακα… Και όλες τις φωτογραφίες που χαμογελά. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com