Θέλετε να μάθετε τι είναι το Google Home;

google-home-1
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Λένε πως έρχεται για να αλλάξει τον τρόπο που ζούμε. Πως η ζωή μας στο σπίτι (και εκτός σπιτιού) δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Τι είναι τελικά το Google Home; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Πρόκειται για ένα ηχείο που ανταποκρίνεται στην φωνή μας, σαν ένας βοηθός κατ'οίκον, 24 ώρες το 24ωρο. Όπως ακριβώς μπορούμε να κάνουμε στο Ίντερνετ καθημερινά, αναζητώντας πληροφορίες για οτιδήποτε σκεφοτύμε, έτσι και με το Google Home θα μπορούμε να ερωτήσουμε τα πάντα. Ξανά και ξανά.

Μέσα σε δευτερόλεπτα, θα έχουμε όλες τις απαντήσεις. Πώς να βάψω το δωμάτιο του σπιτιού μου; Ποια είναι η επικρατέστερη τάση στο ντιζάιν; Τι καιρό έχει σήμερα; Πότε θα φτιάξει ο καιρός; 

H διαφορά είναι πως τώρα θα μιλάει η Google. Αντί να διαβάζουμε, θα ακούμε τις πληροφορίες. Αυτό το ηχείο του μέλλοντος θα μας διαβάζειι τις ειδήσεις, θα κάνει μαθηματικές πράξεις αλλά και μετατροπές νομισμάτων, θα μας βοηθάει στην κουζίνα όταν δεν είμαστε σίγουροι για τις αναλογίες.

Έχει φτιαχτεί, λένε, για να μας …λύσει τα χέρια. Ειδικά όταν αυτά είναι απασχολημένα. Είναι η πολυτέλεια του να έχεις έναν προσωπικό βοηθό, όταν μαγειρεύεις, για παράδειγμα, στην κουζίνα, έχεις ξεχάσει τη συνταγή, τα χέρια σου είναι λερωμένα και θέλεις απεγνωσμένα να βρεις λύση, χωρίς να χάσεις χρόνο.

Τι άλλο μπορεί να κάνει; Παίζει μουσική, βοηθά τα παιδιά στο σχολείο με τα μαθήματ;A τους, δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα όταν έχουμε καλεσμένους στο σπίτι, ανάβει και σβήνει τα φώτα του σπιτιού για οικονομία. Άραγε θα μιλήσει και ελληνικά σύντομα; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com