Πώς θα επιπλώσουμε ένα νοικιασμένο σπίτι;

spiti-enoikio-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Όταν νοικιάζεις ένα σπίτι, δεν ξέρεις πόσο καιρό θα αντέξεις ή θα θέλεις να μείνεις εκεί. Οπότε δε θέλεις να επενδύσεις πολλά χρήματα, ούτε όμως και ενέργεια. Θέλετε να σκεφτούμε έναν πρώτο Δεκάλογο για αρχή; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

1. To μυστικό είναι να αγοράζεις έπιπλα που ξέρεις ότι θα ταιριάζουν και στο επόμενο σπίτι που θα πας. 

2. Αν πρέπει να επενδύσεις σίγουρα σε κάτι, αυτό είναι το χρώμα στους τοίχους. Αν δεν είστε ικανοποιημένοι από τις αποχρώσεις που βρήκατε στον χώρο, δοκιμάστε να ντύσετε τους τοίχους με ταπετσαρία ή καθρέφτες. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. 

3. Προτιμήστε τα έπιπλα σε γήινες αποχρώσεις. Και παίξτε με μαξιλάρες σε πιο έντονες. 

4. Βρείτε ένα έργο που σας αρέσει και δοκιμάστε να το τοποθετήσετε μέσα σε ένα χρυσό κάδρο πάνω από το τζάκι ή στην τραπεζαρία. Το κλασικό έρχεται πάντα σε τέλεια αντίθεση με το μοντέρνο. 

5. Και στην κρεβατοκάμαρα; Προσθέστε ένα μπαούλο για κομοδίνο. Ή έναν…ουρανό στο κρεβάτι. Αυτοσχέδιο, πιο οικονομικό από ότι φαντάζεστε. 

6. Στην κουζίνα δοκιμάστε να αλλάξετε τα πόμολα στην πόρτα και στα συρτάρια. Παίξτε με τη διάθεσή σας. 

7. Αν υπάρχει διάδρομος στο σπίτι, μπορείτε να βρείτε ένα χαλί για να ταιριάξει και να αποκτήσει προσωπικότητα. Μην τον αφήσετε ανεκμετάλλευτο. 

8. Αντί για τραπεζαρία, αγοράστε ένα απλό, ανοιχτόχρωμο ξύλινο τραπέζι, και βάψτε το, άσπρο-μαύρο, ζιγκ-ζαγκ, με ρίγες, πουά, βρείτε το σχέδιο και αντιγράψτε το. 

9. Μην γεμίσετε όλα τα δωμάτια με μπιμπελό και άχρηστα διακοσμητικά. Καλύτερα λιγότερα, απ'ότι ένα σπίτι-τσίρκο. 

10. Σας αρέσουν τα φωτάκια; Δεν κοστίζουν τίποτα και μπορούν να φέρουν μια …χριστουγεννιάτικη διάθεση, 12 μήνες τον χρόνο. Και το καλοκαίρι; Ειδικά το καλοκαίρι. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com