Ξανθά ή …φραουλί μαλλιά;

strawberry-blonde1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Στα αγγλικά λέγεται «strawberry blonde» και είναι κάτι ανάμεσα σε ξανθό και κόκκινο, σίγουρα το πιο φωτεινό χρώμα της παλέτας της ομορφιάς. Υπάρχουν τρόποι να το υιοθετήσουμε κι εμείς, έστω με το πινέλο στο σπίτι; της Σάντυς Τσαντάκη

Οι κομμωτές επιμένουν πως είναι ένα στιλ που μπορούν να υιοθετήσουν οι περισσότερες γυναίκες καθώς αιχμαλωτίζει το φως και μοιάζει διαφορετικό από διαφορετικές γωνίες, ταιριάζει σε ανοιχτές και πιο σκούρες επιδερμίδες.

Αν δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε το χρώμα, ποια βαφή πρέπει αν δοκιμάσουμε, θα πρέπει να φέρουμε στο μυαλό μας τα μαλλιά της Amy Adams ή της Jessica Chastain. 

Δεν χρειάζεται να είναι τόσο έντονο όσο το χρώμα της φράουλας, αρκεί να έχει λίγο κόκκινο, λίγο μπεζ, λίγο ξανθό. Γιατί σε άλλες γυναίκες αρέσει το χρώμα της κανέλλας, και άλλες προτιμούν κάτι πιο γήινο.

Αν παίζει και η μαύρη ρίζα; Η άσπρη σίγουρα όχι. Όταν ανοίγουμε πολύ τα μαλλιά μας, και η βάση είναι αρκετά πιο σκούρα, καλό είναι να αποφεύγουμε τις τόσο έντονες αντιθέσεις. Ή αν θέλουμε να το τολμήσουμε, μπορούμε να διατηρούμε τη ρίζα στο χρώμα της για να φαίνεται από που ξεκίνησαν όλα… Η Julia Roberts έχει την ίδια απόχρωση με την Adele. Οι ...φραουλίτσες. Άραγε ποιο να είναι το φυσικό τους χρώμα; Μάλλον δεν θα το μαντέψουμε, ούτε θα το μάθουμε ποτέ. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com