Πώς και γιατί πρέπει να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας κάθε βράδυ

gunaika-prosopo-nero
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Το δέρμα μας έχει απαιτήσεις. Είναι απαραίτητο να το φροντίζουμε, καθημερινά, όσο κι αν βαριόμαστε ή τεμπελιάζουμε… Ξεκινάμε από σήμερα; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δεν είναι μόνο ότι λερώνουμε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες, ούτε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ξυπνήσουμε με …τσαλακωμένο δέρμα. 

Οι δερματολόγοι επιμένουν πως πρέπει και να ντεμακιγιάρουμε σωστά και σχολαστικά το πρόσωπό μας και να το πλένουμε μετά για να είναι πάντα υγιές.

Γιατί κατά τη διάρκεια του ύπνου, το σώμα θεραπεύεται και το δέρμα αναδομείται. Με ένα καθαρό δέρμα, επιπλέον, αφήνουμε τις κρέμες να κάνουν τα …μαγικά τους. 

Όσο πιο καθαρό είναι το δέρμα μας, τόσο πιο ανοιχτό είναι σε περιποίηση και γρήγορα αποτελέσματα. Δεν βοηθάει αν κοιμόμαστε με το μακιγιάζ μας, βλεφαρίδα κάγκελο και μολύβι ή κραγιόν μαζί με μέικαπ, γιατί κάποια στιγμή και οι ρυτίδες θα επαναστατήσουν.

Οπότε για να τις προλάβουμε, απομακρύνουμε κάθε ίχνος μακιγιάζ. Ακόμη και μαντηλάκια; Στη χειρότερη περίπτωση, ναι. Είναι προτιμότερο από το να κοιμηθούμε και να ξυπνήσουμε σαν την Κim Kardashian. Ή τη Cher. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com