O Ηelmut Lang και πάλι …κοντά μας

helmut-lang-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Ένας αγαπημένος, πολυτάλαντος σχεδιαστής από το παρελθόν, ο Helmut Lang, αποφασίζει να επιστρέψει στην πασαρέλα και στις βιτρίνες. Να μην τον υποδεχτούμε με ενθουσιασμό; της Σάντυς Τσαντάκη

Ο Helmut Lang δεν είναι τυχαίος σχεδιαστής. Στη δεκαετία του 90 έκανε μικρά και μεγαλύτερα θαύματα, με ρούχα που ξεχωρίζουν και μας εξελίσσουν. 

Στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, τον Φεβρουάριο, ο Helmut Lang παρουσίασε τα απολύτως απαραίτητα ρούχα για το καλοκαίρι του 2017. Η υπογραφή των ρούχων και των αξεσουάρ, δεν μπήκε από τον ίδιο, αλλά από την Katayone Adeli. Για να αλλάξει τώρα ξανά. 

Σαν εμπνευστής της αφαιρετικής μόδας, ο Helmut Lang, έπαιξε με χάιτεκ υλικά, εγκατέλειψε για λίγο το παιχνίδι, πούλησε τον οίκο του στην Prada, για να εξαγοραστεί στη συνέχεια από γιαπωνέζικη εταιρία, και να εξελιχτεί σε μια εμπορική επωνυμία που ακολουθεί τάσεις.

Όμως αυτή τη φορά ο Helmut Lang επιστρέφει με νέα μηνύματα και ήδη από τον Οκτώβριο ξεκινά συνεργασία με 12 εικαστικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι, θα σχεδιάζουν αφίσες και μπλούζες, με τα έσοδα από τις πωλήσεις να διατίθενται σε διαφορετικούς σκοπούς. Και τον Σεπτέμβριο θα επανακυκλοφορήσει μια συλλογή με τις καλύτερες στιγμές του σχεδιαστής. Helmut Lang Classics. Κλασικά και αγαπημένα, ή κλασικά εικονογραφημένα. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com