Γιατί ξοδεύει τόσα χρήματα ο Emmanuel Macron για μακιγιάζ;

macron-2
ΤΡΙΤΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η είδηση ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας ξοδεύει 26000 ευρώ για να βάφεται απαιτεί μάλλον εξηγήσεις. Λέγεται πως και οι προκάτοχοι του το ίδιο έκαναν κι εμείς αναρωτιόμαστε από πότε η πολιτική θέλει τόσο κονσίλερ… της Σάντυς Τσαντάκη

Δεν είναι και λίγα τα λεφτά, ούτε ένα ποσό που μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Αν σκεφτεί κανείς τι μπορεί να αγοράσει με 26000 ευρώ, μάλλον βάζει τα γέλια ή τα κλάματα. Αν και στην περίπτωση του Emmanuel Macron θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ποσό είναι τόσο υπερβολικό λόγω της αμοιβής του μακιγιέρ ή της μακιγιέζ και των μετακινήσεων της ομάδας που τον περιποιείεται, (στυλίστες, μακιγιέρ, κομμωτές), ανάλογα πάντα με το πόσο μακριά πηγαίνει.

Και στην Αθήνα; Τι πούδρα θα φοράει; Αντιηλιακό; Κονσίλερ; Λίγο μάσκαρα; Και τερακότα για «κοψίματα» στα μήλα και στις γωνίες του προσώπου; Είναι τουλάχιστον αστείο να σκεφτόμαστε με ό,τι συμβαίνει στον πλανήτη, το παρασκήνιο της προετοιμασίας για μια απλή εμφάνιση ενός δημόσιου προσώπου. Κι εκεί ακριβώς είναι που το θέμα παίρνει άλλη διάσταση.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το συγκεκριμένο ποσό ξοδεύτηκε μέσα σε τρεις μήνες, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Le Point, κάτι που σημαίνει ότι μέσα σε έναν χρόνο θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 120000 ευρώ, μόνο για …μακιγιάζ.

Τι είπαν από το πολιτικό του γραφείο; Πως το ποσό θα μειωθεί στο μέλλον και όλα έγιναν βιαστικά με την πρόσληψη της Νatacha M, επαγγελματίας μακιγιέζ. Καλύτερα να μην μάθουμε τι ξοδεύει ο Λευκός Οίκος και η Melania Trump για τις δικές της εμφανίσεις, γιατί εκεί είναι …Χόλιγουντ. 

Και ναι, είναι λογικό για έναν πολιτικό να προσέχει την εικόνα του. Ειδικά όταν εμφανίζεται στην τηλεόραση, ή όταν φωτογραφίζεται, η πούδρα για να μην γυαλίζει το πρόσωπο, κρίνεται απαραίτητη. Αλλά εδώ έχουμε φτάσει στην υπερβολή. Γιατί όσο κονσίλερ και να βάλει, το ψέμα δεν κρύβεται. Ειδικά στην πολιτική. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com