Όταν ο Jean Paul Gaultier σχεδιάζει ταπετσαρία για το σπίτι

gaultier-1
ΤΡΙΤΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Μη σκεφτείτε αμέσως ρίγες και μαρινιέρες για τον…τοίχο. Ο Γάλλος σχεδιαστής διαθέτει φαντασία και όραμα για σπίτια που παραμένουν φωτεινά μέσα κι έξω…Της Σάντυς Τσαντάκη.

Είναι η στιγμή που ονειρεύεσαι. Διαβάζεις την είδηση, βλέπεις τις εικόνες και φαντάζεσαι πώς θα ήταν το σπίτι σου αν είχε βάλει ο Jean Paul Gaultier το χεράκι του. Και δεν είναι τόσο δύσκολο, τελικά.

Αν σκεφτείς πόσο μπορεί να αλλάξει το στιλ ενός σπιτιού αν καλύψεις έναν μόνο τοίχο και μια μοναδική ταπετσαρία που μπορεί να θυμίζει έργο τέχνης, πίνακα ζωγραφικής, μια εικόνα που αφηγείται ιστορίες.

Είναι η πρώτη φορά που ο ταλαντούχος Γάλλος σχεδιαστής βάζει την υπογραφή του σε ένα μοτίβο που έχει οραματιστεί από την αρχή μέχρι το τέλος και μπορούμε να αξιοποιήσουμε ως ντεκόρ.

Γιατί μπορεί να σχεδιάζει φορέματα, πουκάμισα, παντελόνια, σακάκια, παλτό, αξεσουάρ, για το πρετ-α-πορτέ και την υψηλή ραπτική, όμως ο κόσμος του σπιτιού κρύβει άλλα μυστικά και κανόνες. 

Για την ιστορία, το 2012 ο Jean Paul Gaultier είχε συνεργαστεί με την εταιρία Lelierve για μια σειρά από υφάσματα και αξεσουάρ για το σπίτι. Τώρα όμως αποφάσισε να επανατυπώσει και να σχεδιάσει και ορισμένα καινούργια σχέδια για να «φορεθούν» στον τοίχο. 

Τι τον ενδιαφέρει; Η παράδοση και η καινοτομία όπως μπορούν να συμφιλιωθούν μέσα στον χώρο μας. Μένει να δούμε, να ονειρευτούμε και να σκεφτούμε μήπως ήρθε η στιγμή για μια φθινοπωρινή ανανέωση, έστω με κάτι παρόμοιο. Αρκεί να έχει χρώματα, αγγελάκια και λουλούδια. Και ρίγες φυσικά. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com