Τέσσερις τρόποι για να φαίνεται πιο φωτεινό το σπίτι μας

foteino-spiti-3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Είναι η στιγμή που όλα συννεφιάζουν. Και δείχνουν μουντά και ανιαρά. Υπάρχει τρόπος να προσθέσουμε φως στο σπίτι μας χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

1. Αποχωριστείτε μια για πάντα τις βαριές κουρτίνες. Αφήστε τα παράθυρα γυμνά ή αν δεν σας αρέσει η ιδέα, προσθέστε λευκά στόρια. Όσο πιο μίνιμαλ, τόσο το καλύτερο. 

2. Προτιμήστε τα πιο απλά έπιπλα. Τίποτα φορτωμένο, εξεζητημένο, ρουστίκ. Επιλέξτε καθαρές γραμμές και φροντίστε να είναι όλα τακτοποιημένα και στη θέση τους. 

3. Εκμεταλλευτείτε τους καθρέφτες του σπιτιού. Όταν ο καθρέφτης αντανακλά το φως που μπαίνει στο σπίτι, το παιχνίδι είναι δεδομένο. Δοκιμάστε, για αλλαγή αυτή τη φορά, αντί να κρεμάσετε τον καθρέφτη στο σαλόνι, να τον ακουμπήσετε απλά στον τοίχο. 

4. Οι κανόνες είναι συγκεκριμένοι. Τα πολλά μπιμπελό μικραίνουν τον χώρο. Οι λευκοί τοίχοι παντού και το λευκό ταβάνι δεν μεταφράζονται απαραίτητα σε φωτεινά σπίτια. Ένας πιο σκούρος τοίχος πάντα βοηθάει για την προοπτική και το βάθος. Όταν η μέρα είναι μουντή, δοκιμάστε να τακτοποιήσετε όλα όσα είναι εκτεθιμένα τόσο καιρό χωρίς λόγο, ανοίξτε όλα τα παράθυρα και τις κουρτίνες και σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη. Μήπως είναι η στιγμή για εσωτερική μετακόμιση; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com