Επιστροφή στα …θρανία με «κοστούμι»

suit-2
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Θέλουμε να είμαστε καλοντυμένες όλες τις ώρες της ημέρας αλλά δεν έχουμε ούτε όρεξη, ούτε φαντασία, ούτε και τα χρήματα για να αλλάζουμε στιλ διαρκώς. Μήπως το κοστούμι αποτελεί ιδανική λύση για την επιστροφή στο γραφείο; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Οι σχεδιαστές επιμένουν πως τα κοστούμια δεν πηγαίνουν σε όλες τις γυναίκες. Κι ας έχουν πάθει εμμονή με μια ξεχασμένη τάση από τη δεκαετία του '80. Τα σακάκια πάντως μας πηγαίνουν πολύ. Όσο πιο απλά και καλοσχεδιασμένα, τόσο πιο όμορφες δείχνουμε. 

Φανταστείτε μονοχρωματικά σύνολα, όχι φούστα-μπλούζα αυτή τη φορά, αλλά παντελόνι-σακάκι, στο ίδιο ύφασμα, απόχρωση, στην ίδια λογική. Πώς θα τα υιοθετήσουμε;

Μη βιαστείτε να ψάξετε στη ντουλάπα σας. Είναι προτιμότερο να δοκιμάσουμε μια οικονομική βερσιόν σε λευκό ή μαύρο ή ακόμη καλύτερα σκούρο μπλε για αρχή για να δούμε κιόλας αν αξίζει τον κόπο. Το ανδροπρεπές στιλ ήρθε για να μείνει...

Το κλασικό ύφος εκσυγχρονίζεται χάρη στην τεχνολογία και της ψηφιακές εκτυπώσεις. Αν διαθέσουμε λίγα χρήματα παραπάνω, ειδικά τώρα που μπορεί να πετύχουμε ακόμη εκπτώσεις σε ορισμένα καταστήματα, θα βρούμε και χάι-τεκ υλικά για ένα βήμα μπροστά. Η διαφορά θα φανεί αμέσως.

Η νέα σεζόν ενισχύει τη μονοχρωματική παλέτα και, ευτυχώς, γιατί δεν είμαστε τώρα για πειραματισμούς με εμπριμέ σακάκια και παντελόνια σαν τα παιδιά των λουλουδιών σε εποχή κρίσης. Μπορούμε πάντα να σετάρουμε μαύρα σακάκια με μαύρα παντελόνια ή και σε πιο γήινες αποχρώσεις, χωρίς βάτες, πάντα με ρετρό διάθεση. Και λευκό πουκάμισο ή τι-σερτ από μέσα για να είμαστε έτοιμες και για μια έξοδο μετά το γραφείο.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com