Η εφηβική μόδα αγαπάει τα σέβεντις

teenage-1
ΤΡΙΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Έχετε παρατηρήσει τελευταία αγόρια και κορίτσια του γυμνασίου; Tου λυκείου ίσως; Bλέπετε κοινά; Mπορεί να αγνοούν τη μόδα από τη δεκαετία του 70, όμως έχουν βρει τρόπο να την επαναλανσάρουν με επιτυχία. της Σάντυς Τσαντάκη

Για τα κορίτσια, από το τέλος του δημοτικού και πάνω, ο κώδικας στα μαλλιά είναι συγκεκριμένος. Μαλλιά γυαλιστερά, υγιή, καστανά, μακριά, σχεδόν μέχρι τη μέση και ίσια και χωρίστρα στη μέση. Χρωματικά, παίζουν το μαύρο, με το λευκό σπανιότερα,  το γκρι και το μπορντό, και τα πάνινα παπούτσια με κορδόνια συναγωνίζονται κάτι κακόγουστα μποτάκια με πλατφόρμα ή στην καλύτερη περίπτωση αρβύλες με ψηλές κάλτσες πάνω από το γόνατο.

Σύγχρονες Λολίτες, συχνά προκλητικές, όμοιες, με σκουλαρίκια στη μύτη και στα αυτιά, τζιν σορτσάκια σαν μόνιμη στολή και καρό πουκάμισα δεμένα στη μέση. Ή τώρα που επιστρέφουν στο σχολείο παντελόνια τζιν σε στιλ καμπάνα, ξεβαμένα, τρύπια, επιμελώς ατημέλητα, με ρετρό μπλουζάκια με λέξεις και συνθήματα, απόλυτη μονοχρωμία για τη δικτατορία του μαύρου.

Και τα αγόρια; Μαλλιά μακριά, πλούσια, με φράντζα, υπερμεγέθη τζιν και χακί στρατιωτικά τζάκετ, μπλουζάκια με συγκεκριμένα λογότυπα, σκισμένα τζιν, σκούρα τζιν, μαύρα αθλητικά. Kαι φυσικά πελώρια φούτερ με κουκούλα. Για παν ενδεχόμενο. 

Κάτι σαν την Ali MacGrow από το Love Story μαζί με τον συμπρωταγωνιστή της, Ryan O' Neal. Άρα δεν αποκλείεται να δούμε και πόντσο, ταγάρια και μαύρα ζιβάγκο. Ιστορία Αγάπης. Ιστορίες Εφηβείας. Ιστορίες Εφηβικού Στιλ. Για επαναστάτες με αιτία. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com