Αντίκες ή μοντέρνα έπιπλα;

antique-2 Picasa
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Παλιότερα το δίλημμα ήταν συγκεκριμένο. Ανάκλιντρο και βελούδινες πολυθρόνες ή χάι-τεκ λευκά έπιπλα; Σήμερα όλα ταιριάζουν και όλα ανατρέπονται. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Αυτή είναι η νέα τάση. Έπιπλα, τραπέζια, καρέκλες, βιβλιοθήκες, κρεβάτια, μπαούλα, χαρακτηριστικά αντικείμενα ντιζάιν, που αντί να δημιουργούν ρήξη στο χθες με το σήμερα, αντίθετα το συμφιλιώνουν.

Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από ένα έπιπλο που δεσπόζει και δείχνει μεγαλοπρεπές, μοναδικό, συλλεκτικό, το οποίο συμπληρώνεται μέσα από την αντίθεση με πιο «ήσυχα» αντικείμενα που δεν μυρίζουν …ναφθαλίνη.

Εκτός από τα σπίτια μας, είναι μια τάση που μας αρέσει να παρατηρούμε και σε εστιατόρια, μπαρ, αλλά και ξενοδοχεία, γιατί έχουμε αρχίσει να βαριόμαστε την τελειότητα, έχουμε ανάγκη από ιστορία για να πατήσουμε πάνω της, να εξελιχτούμε και να δοκιμάσουμε να επανασυστηθούμε σε έναν νέο καμβά.

Οπότε αν έχετε περισσότερες αντίκες, δοκιμάστε να κάνετε μια εσωτερική μετακόμιση και να προσθέσετε κάτι καινούργιο. Κι αν συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο; Εδώ τα πράγματα είναι μάλλον πιο εύκολα. Γιατί στον μινιμαλισμό, ο μαξιμαλισμός βγάζει μάτι, με μια μόνο κίνηση. Το παλάτι φροντίζει πάντα για το χάπι-έντ.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com