Πουκάμισο, η «στολή» του φθινοπώρου

poukamiso-stil-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν μπει ποτέ στον κόπο να κουμπώσουν πουκάμισο, κι άλλες που δεν θέλουν να τα αποχωριστούν. Θέλετε να σκεφτούμε νέους τρόπους για να φορέσουμε ένα ακόμη παρεξηγημένο ρούχο; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Θεωρείται ανδρικό προνόμιο, ή κάπως έτσι. Ειδικά το φθινόπωρο, που δεν ξέρει κανείς πώς να ντυθεί, ζεσταίνεσαι, κρυώνεις, ξαναζεσταίνεσαι, αποτελεί ιδανική λύση για να νιώθεις καλά.

Πώς φοριέται; Δεν χρειάζεται να μιμηθούμε τους άνδρες, να δανειστούμε μανικετόκουμπα, να τα κουμπώσουμε μέχρι πάνω, να νιώσουμε καταπίεση.

Ο νέος τρόπος να φοράμε ένα λευκό, μπλε, μαύρο, μπεζ πουκάμισο είναι ανοιχτό, σαν ζακέτα, με ένα σατέν τοπ με τιραντάκια από μέσα ή έστω ένα μακό, ιδανικά όχι εμπριμέ, εκτός κι αν ντυνόμαστε πιο σπορ και θέλουμε να παίξουμε με ένα τι-σερτ με λέξεις.

Το πουκάμισο έχει πολλαπλές χρήσεις. Όταν δεν φοριέται λοιπόν σαν ζακέτα, μπορεί να δεθεί στη μέση μας, για να δώσει έμφαση σε ένα μαύρο φόρεμα που έχουμε βαρεθεί και μια πιο ανέμελη εμφάνιση.

Αλλά το κλασικό είναι εκείνο που έχει πάντα και τη μεγαλύτερη διάρκεια στον χρόνο και στη ντουλάπα μας. Μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα λευκό πουκάμισο, κολλαριστό, σταθερό, χωρίς ίχνος διαφάνειας, με ένα σκούρο τζιν και ζώνη, μαύρες γόβες και καθόλου κοσμήματα. Σε μια εποχή που οι γυναίκες γύρω μας εμφανίζονται πιο …γυμνές από ποτέ, λίγο παραπάνω ντύσιμο μπορεί να κάνει τη διαφορά. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com