Πώς να φτιάξετε τέλεια αυγά σκραμπλ με τον πιο εύκολο τρόπο

abga-skrampl
ΤΡΙΤΗ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Αν η απλή ομελέτα αποτελεί πιο συχνά την επιλογή για το πρωινό ή άλλο γεύμα της ημέρας, επειδή τα αβγά σκραμπλ δεν σας πετυχαίνουν ή σας μπερδεύουν, τότε συνεχίστε να διαβάζετε…

Τα αβγά σκραμπλ είναι ένα πιάτο που οι περισσότεροι μαθαίνουν –ή τουλάχιστον προσπαθούν-να φτιάχνουν από νωρίς, καθώς είναι ευκολο, νόστιμο και πρωτεϊνούχο. Αρκεί να πετύχει.

Υπάρχουν πολλοί δρόμοι που μπορείτε να ακολουθήσετε μέχρι τα τέλεια αβγά σκραμπλ. Οι περισσότεροι χτυπούν τα ασπράδια και τους κρόκους μαζί σε ένα τηγάνι, ενώ τα ζεσταίνουν σε χαμηλή φωτιά, συνήθως με αλάτι και βούτυρο.

Το πρόβλημα είναι ότι ως απλό φαγητό, δεν αφήνει περιθώρια για λάθος. Αν, λοιπόν, τα αβγά πάρουν περίεργη υφή, αυτό θα γίνει πριν καν το καταλάβετε και το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο απολαυστικό.

Γι’ αυτό, ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε αυτή την έκδοση χτυπητών αβγών είναι να μην τα… χτυπήσετε ή τουλάχιστον όχι μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Δείτε βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνετε:

Λιώστε το βούτυρο
Χρησιμοποιήστε βούτυρο χωρίς αλάτι και ζεστάνετέ το σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να λιώσει. Προσέξτε το βούτυρό σας να είναι ζεστό, αλλά να μην καίει κι αν δείτε φουσκάλες, σημαίνει ότι είναι έτοιμο για τα αβγά σας.

Σπάστε τα αβγά μέσα στο τηγάνι
Σπάστε 2 ή όσα αβγά θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατευθείαν μέσα στο τηγάνι, χωρίς να τα χτυπήσετε πρώτα. Πασπαλίστε τους λίγο αλάτι.

Περιμένετε πριν τα χτυπήσετε
Το μυστικό εδώ είναι να μην αγγίξετε τα αβγά σας, μέχρι να δείτε τα ασπράδια σας να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Μόλις γίνει αυτό, πάρτε μια ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες σπάτουλα και ανακατέψτε απαλά τα ασπράδια, δημιουργώντας μικρές μάζες, όπως στα κλασικά σκραμπλ αβγά.

Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και σπάστε τους κρόκους
Όταν τα ασπράδια είναι περίπου, αλλά όχι εντελώς έτοιμα, βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά. Έπειτα χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα για να σπάσετε τους κρόκους και να τους «διπλώσετε» μαλακά μέσα στα χτυπημένα ασπράδια. Η θερμοκρασία που έχει αναπτυχθεί από πριν συνεχίζεται και αρκεί για να μαγειρέψετε τους κρόκους, χωρίς να χάσετε τη μαλακιά, υφή τους, αφήνοντας τα ασπράδια αφράτα.

Βάλτε τα στο πιάτο
Μόλις ολοκληρώσετε της διαδικασία κι αφού τα υλικά σας έχουν «δέσει» μεταφέρετε το αποτέλεσμα σε ένα πιάτο. Τα αβγά θα πρέπει να είναι ελαφρώς χτυπημένα και αφράτα. Καλή όρεξη!