Υπάρχουν λύσεις-αστραπή για ένα σπυράκι ή άλλο «ατύχημα» ομορφιάς;

gunaika-kathreftis-leuka-dontia-xamogelo
ΤΡΙΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Έχει συμβεί σε όλες μας. Κι αν ακόμη δεν έχει συμβεί, ξέρουμε ότι μπορεί να συμβεί. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να έχουμε φροντίσει από πριν για παν ενδεχόμενο, γιατί ατυχήματα ενδέχεται να μας τύχουν τη μέρα που μπορεί να μην το περιμένουμε... της Σάντυς Τσαντάκη

Σπυράκια. Είναι κόκκινα, εσωτερικά, μυτερά, ανεπιθύμητα, με πύον; Όσο πιο σύντομα λάβετε δράση, τόσο πιο γρήγορα θα βρείτε τρόπο να τα αποχωριστείτε. Μπορεί να μην εξαφανιστούν σε μια νύχτα αλλά τουλάχιστον μπορούν να μικρύνουν ή να μην είναι τόσο κόκκινα. Αρχικά πρέπει να τα παρατηρήσετε. Αν έχουν λευκή κορυφή, μπορείτε να φτιάξετε μια χλιαρή κομπρέσα και να δοκιμάσετε να ανοίξετε τους πόρους. Αν πάλι το σπυράκι είναι κόκκινο και σκληρό, δοκιμάστε να βάλετε πάγο για λίγα λεπτά και μερικές σταγόνες από κολλύριο για τα …μάτια. 

Μαύροι κύκλοι. Μπορεί να είμαστε κουρασμένες ή αλλεργικές σε κάτι. Σημασία έχει ότι δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα. Μπορούμε να δοκιμάσουμε να καλύψουμε τις σκιές κάτω από τα μάτια με αποτελεσματικές λύσεις. Όπως; Αντισταμινικό, στην περίπτωση που το πρήξιμο οφείλεται σε αλλεργίες, κονσίλερ σε στικ, όχι υγρό, για να επαναφέρουμε τη λάμψη στο δέρμα μας. 

Πρησμένα μάτια. Μπορεί να έχουμε κοιμηθεί 10 ώρες ή μόλις 5 και όταν ξυπνήσουμε να μην μπορούμε να ανοίξουμε τα μάτια μας από το πρήξιμο. Υπερβολές; Mάλλον δεν σας συμβαίνει συχνά. Μια γρήγορη λύση είναι να βάλουμε στο πρόσωπό μας, και στο συγκεκριμένο σημείο, τη σακούλα με τα κατεψυγμένα λαχανικά από την κατάψυξη. Αρακάς; Φασολάκια; Καλαμπόκι;  Aκόμη καλύτερα. Και μην ξεχνάτε πως η αλόη βέρα μπορεί να θεραπεύσει τα πάντα. Ή σχεδόν τα πάντα. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚH
www.sandytsantaki.com