Τι μπορούμε να μάθουμε από τους διακοσμητές σπιτιού;

design-tips-1
ΤΡΙΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Κάθε φορά που βλέπουμε ένα σπίτι που μας αρέσει, προσπαθούμε να υιοθετήσουμε στοιχεία και για το δικό μας. Οι επαγγελματίες της διακόσμησης μας προτείνουν να εμπιστευτούμε το ένστικτό μας. Και τις συμβουλές τους. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Αν το σκεφτούμε καλά, ο τρόπος που διακοσμούμε το σπίτι μας δεν διαφέρει και πολύ από τον τρόπο που ντυνόμαστε. Οπότε, η λογική δεν θα έπρεπε να είναι διαφορετική, όπως και η προσέγγισή μας. 

Είναι προτιμότερο να επενδύουμε σε χαρακτηριστικά κομμάτια, κλασικά, αντικείμενα που δείχνουν ακριβά ή πολυτελή -χωρίς απαραίτητα να είναι- ακριβώς όσα θεωρούμε ότι έχουν προοπτική και δεν θα τα βαρεθούμε γρήγορα. Γιατί το ντιζάιν δεν πρέπει να έχει ημερομηνία λήξεως, ούτε να το αλλάζουμε κάθε έξι μήνες. 

Οπότε, μπορούμε να αρχίσουμε επενδύοντας σε καναπέδες, τραπεζαρίες, κρεβάτια που ξέρουμε ότι δεν έχουν εποχή, ούτε θα μας κουράσουν γρήγορα. Αντικείμενα καλαίσθητα και χρηστικά, που αντέχουν στον χρόνο, κι αυτό δεν είναι πάντα αυτονόητο, γιατί πολλές φορές εντυπωσιαζόμαστε από το ντιζάιν (και την τιμή) και ξεχνάμε την ουσία. 

Ποτέ δεν είναι αργά να πάμε μια βόλτα για να αναζητήσουμε μαξιλάρια με διακριτικά μοτίβα, ένα vintage βάζο για λουλούδια, ένα στρογγυλό τραπέζι, ένα μπαρ-τρόλεϊ με γυαλί και χρυσά ή ασημένια τελειώματα. Και μην φοβάστε τα παζάρια, γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι θησαυρούς μπορεί να ανακαλύψετε, ειδικά αν κάνετε το τεστ από μέσα σας: Θα μου αρέσει αυτό που αγοράζω τώρα και τα επόμενα πέντε χρόνια ή θα το θεωρώ ντεμοντέ; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com