Όταν η Michelle Pfeiffer παραδίδει μαθήματα ομορφιάς

pfeiffer-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Στήθηκε πάνω στο κόκκινο χαλί στην απονομή των τηλεοπτικών βραβείων Emmy και όλα τα φλας απέδειξαν πως η Michelle Pfeiffer παραμένει σήμερα πιο όμορφη από ποτέ. Με ή χωρίς βοήθεια από τον πλαστικό της; Έχει σημασία; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Mια γυναίκα χωρίς ηλικία. Ακομπλεξάριστη, χαμογελαστή, φροντισμένη, καλοσιδερωμένη. Η Michelle Pfeiffer εμφανίστηκε με το φωτεινό της πρόσωπο και χαμόγελο, ανταύγειες και μπούκλες στα μαλλιά, ανάλαφρο μακιγιάζ, ένα μαύρο νεορομαντικό φόρεμα με μακριά μανίκια του Oscar de La Renta, αποκαλύπτοντας στα 59 της χρόνια, πως ο χρόνος μπορεί να γίνει σύμμαχος, όσο κλισέ κι αν μοιάζει κάτι τέτοιο.

Το μυστικό της; Δεν χρειάζεται να την ρωτήσουμε, φαίνεται. Η υγιεινή διατροφή, σίγουρα. Η εναλλαγή ανάμεσα στην μποέμικη διάθεση και την ανάγκη για λάμψη, η ένταση στο βλέμα με μαύρο μάσκαρα και οι μπεζ αποχρώσεις στα μάτια, στα μάγουλα, στα χείλη.

Αυτό που κάνει την Michelle Pfeiffer να ξεχωρίζει είναι η έλλειψη υπερπροσπάθειας. Και αυτό ακριβώς το στοιχείο είναι που κάνει τη διαφορά. Γιατί όταν είσαι όμορφη, μέσα κι έξω, δεν χρειάζεται να κοκκαλώνεις τις μπούκλες. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς λακ. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com