H Ελλάδα εμπνέει το παγκόσμιο ντιζάιν

greek-design-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Μπορεί το καλοκαίρι να ανήκει στο παρελθόν, όμως η Ελλάδα εξακολουθεί να εμπνέει ξένους τίτλους περιοδικών, μαζί και ιστοσελίδες αφιερωμένες στο ντιζάιν, με μικρά και μεγαλύτερα αντικείμενα πόθου. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Σκεφτείτε οτιδήποτε θεωρείτε κιτς και έχετε την απόλυτη εικόνα. Τσολιαδάκια, σημαίες, πορσελάνινα πιάτα, αρχαιοελληνικές αναφρές, πήλινα σκεύη, μικρογραφίες κυκλαδίτικων σπιτιών, μεμοραμπίλια από τις διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Προσθέστε και χρυσούς καθρέφτες, γήινες αποχρώσεις, ελιές, ξύλο, μάρμαρο, λινά υφάσματα, φολκλόρ περιτύλιγμα με περιεχόμενο....

Και δεν λέμε να αρχίσουμε ξαφνικά να προσθέτουμε ρέπλικες και αγάλματα σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, αλλά είναι όμορφο να σκεφτόμαστε πως μια χώρα σε κρίση, με ιστορία, παρελθόν και παρόν, αποτελεί πηγή έμπνευσης για ανθρώπους που αναζητούν κάτι διαφορετικό για την καθημερινότητά τους.

Κι αν μπορείς να εκθέτεις στο σπίτι σου ένα κομμάτι Ελλάδας, και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, τότε το καλοκαίρι αντέχει ακόμη. Όπου κι αν βρίσκεσαι. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com