Υπάρχει τέλειο μάσκαρα;

gunaika-maskara
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

O πόλεμος για το καλύτερο μάσκαρα της αγοράς έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες. Πώς ξεχωρίζουμε τελικά αυτό που μας ταιριάζει και μπορεί στα αλήθεια να κάνει τη διαφορά; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Τα μοντέλα στις φωτογραφίες για τις διαφημιστικές καμπάνιες δεν είναι σίγουρα εκείνες που θα μας πείσουν με τόσους επαγγελματίες μακιγιέρ γύρω τους, τόσο ρετούς, τόσα ψέματα και υποσχέσεις. Και ποιος μας λέει ότι δεν φορούν ψεύτικες βλεφαρίδες ή ακόμη και extensions;

Oπότε, θα πρέπει να βασιστούμε και πάλι στο ένστικτό μας. Τι είναι αυτό που θέλουμε να τονίσουμε στο βλέμμα μας; Να αποκτήσουμε μεγαλύτερες βλεφαρίδες, να φαίνονται πιο πυκνές, πιο μακριές, πιο πλούσιες, να έχουν μήκος, όγκο, όλα μαζί;

Λένε πως το αμυγδαλέλαιο βοηθάει πολύ για να έχουμε πλούσιες βλεφαρίδες, πριν τις βάψουμε. Θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σχολαστικές και με το βουρτσάκι θα επιλέξουμε, γιατί υπάρχουν φορές που το μάσκαρα μας ταιριάζει αλλά δεν ξεχωρίζει καλά τις βλεφαρίδες.

Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως δεν χρειάζεται να δώσουμε πολλά χρήματα για να πετύχουμε το σωστό προϊόν. Στην Αμερική, το δημοφιλέστερο μάσκαρα εδώ και χρόνια είναι φούξια και πράσινο, πωλείται ακόμη και στο σούπερμαρκετ και «ξεπουλάει» κάθε λίγα δευτερόλεπτα.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα χρειαστούμε καινούργιο μάσκαρα, μπορούμε απλώς να πειραματιστούμε και να δοκιμάσουμε βουρτσάκι, ένταση, πυκνότητα. Μαύρο ή καφέ. Όταν θα μας θυμίζουν ψεύτικες, οι βλεφαρίδες μας θα είναι έτοιμες για νέες περιπέτειες. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com