Tι φοράμε όταν βρέχει;

broxi-omprela-mpotakia-gunaika
ΤΡΙΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Xθες πήραμε μια πρώτη γεύση από τις φθινοπωρινές ημέρες και νύχτες που έρχονται. Και ήταν η στιγμή που αναρωτηθήκαμε τι φοράμε στα αλήθεια όταν βρέχει και είμαστε έξω; Να ξεκινήσουμε από τα βασικά; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Kαμπαρντίνα. Το πιο κλασικό κομμάτι της φθινοπωρινής ντουλάπας είναι μακρύ ή και πιο κοντό πλέον, μέχρι το γόνατο, συνήθως μπεζ, αλλά και μαύρο ή λευκό και καφέ, δένει στη μέση και μπορεί να συνδιαστεί τέλεια με τζιν και μπότες ή πλατφόρμες για να μην βραχεί και το παντελόνι μας. 

Γαλότσες με στιλ. Ή έστω ψηλοτάκουνα μποτάκια. Ξεχάστε τις μπαλαρίνες, τις σαγιονάρες, τις πλατφόρμες από φελλό ή πανί. Δεν είναι καιρός για τέτοια. Κυριολεκτικά. 

Άνορακ. Θυμάστε το αντιανεμικό; Kάτι αντίστοιχο και πιο μοντέρνο, είναι ένα λεπτό άνορακ, σε έντονη απόχρωση, από μπλε μέχρι κίτρινο και πορτοκαλί, που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας, (ιδανικά όχι βράδυ), με λευκό τζιν παντελόνι, κολάν ή φόρμα που δεν θυμίζει και τόσο φόρμα, αλλά περισσότερο παντελόνα. 

Βινύλ. Θυμάστε την απομίμηση δέρματος που ήταν της μόδας στη δεκαετία του '80; Ήρθε η στιγμή να αναζητήσουμε ξανά στην γκαρνταρόμπα μας ή στις κρεμάστρες των καταστημάτων, γυαλιστερά παλτό που αντιστέκονται στη βροχή και μας φτιάχνουν τη διάθεση γιατί με τις πρώτες στάλες γίνονται ακόμη πιο λαμπερά. 

Κουκούλες. Τι θα λέγατε να φορέσετε το αγαπημένο σας κοστούμι ή έστω ένα σακάκι με κοντό παντελόνι και μποτάκια με το αγαπημένο σας φούτερ με κουκούλα; Με τη βοήθεια της ομπρέλας, θα διατηρήσετε το στιλ σας και επιπλέον δεν θα βραχείτε. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com