Όταν το Μιλάνο αποθεώνει την υπερβολή

milan-3
ΤΡΙΤΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Το Μιλάνο δεν έχει τον καθωσπρεπισμό του Παρισιού, το εμπορικό δαιμόνιο της Νέας Υόρκης, την εξτραβαγκάντσα του Λονδίνου. Αν ξεχωρίζει για κάτι η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου είναι για τον μαξιμαλισμό που αυτή τη σεζόν σημάδεψε και την ομορφιά στην πασαρέλα. Όπως και στην πρώτη σειρά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά είναι καλό να ξέρουμε τι μας περιμένει.

Και το καλοκαίρι του 2018 θα τα δούμε και τα θα δοκιμάσουμε όλα. Μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα κόκκινα χείλη, έντονα φρύδια, μαύρο αϊλάινερ και στέκα με μαργαριτάρια και λουλούδια στα μαλλιά, χωρίς να ξεχάσουμε το ρουζ στα μάγουλα.

Τόσο καλά. Τα μαλλιά είναι χτενισμένα πίσω, ίσια ή κυματιστά, με την προϋπόθεση ότι τα έχουμε στολίσει με πολλά κοκκαλάκια, όχι τίποτα απλά, καθημερινά, αλλά υπερπαραγωγές, στέκες, τιάρες, στεφάνια, κοσμήματα. 

Στους οίκους Gucci και Dolce&Gabbana, τα κορίτσια εμφανίστηκαν με δυναμικά χείλη, από φούξια ματ μέχρι γυαλιστερά κόκκινα, και το αποτέλεσμα ήταν μάλλον εντυπωσιακό. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην πρώτη σειρά, στους φωτογράφους, τα στόματα φώναζαν καλοκαίρι. 

Και το αντίδοτο στα κόκκινα χείλη; Tα μάτια. Βλέφαρα με παστέλ σκιές και μολύβια, από τον Missoni στον οίκο Fendi, έφεραν την τέλεια ισορροπία ή την υπερβολή.

Η νέα τάση του ερχόμενου καλοκαιριού μάς παροτρύνει να πειραμαστούμε με ασυνήθιστες αποχρώσεις στα μάτια, να δοκιμάσουμε ένα χρώμα από την παλέτα μας που δεν έχουμε τολμήσει μέχρι σήμερα. Όσο για κάτι μπλε περούκες με αντίστοιχα μπλε φράντζες, καλύτερα να μη το συζητήσουμε. Γιατί οι γοργόνες θα αργήσουν να φανούν στη στεριά. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com