Ποιες είναι οι επικρατέστερες τάσεις στο ντιζάιν για το 2018;

trends-2018-2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Δεν τρέχουμε πίσω από τις τάσεις, αλλά δεν χάνουμε και κάτι αν τις παρακολουθούμε για να ξέρουμε τουλάχιστον τι συμβαίνει στον παγκόσμιο χάρτη του ντιζάιν. Μπορούμε να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά για ό,τι πρόκειται να φωτογραφηθεί ξανά και ξανά; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μοντέρνο έθνικ. Τίποτα φορτωμένο, μόνο σύγχρονες αναφορές σε έθνικ στοιχεία, με ασπρόμαυρες λεπτομέρειες, εικόνες από ταξίδια, έξυπνα μοτίβα που ξεκουράζουν το μάτι.

Κόκκινα έπιπλα. Είναι το χρώμα που μας φτιάχνει τη διάθεση κι εκείνο που συνδΥάζει τη μόδα και το πάθος. Αν μέχρι σήμερα το φοβόμασταν, το 2018 μπορούμε να αρχίσουμε να το συμπαθούμε λίγο παραπάνω. 

Οπτικές αντανακλάσεις. Θα πρέπει να σταματήσουμε για λίγο να αναζητάμε τα κλασικά φωτιστικά και να αρχίσουμε να φλερτάρουμε με την τεχνολογία. Είναι εντυπωσιακό πώς η επένδυση σε κάτι τεχνολογικά καινοτόμο μπορεί να μας αλλάξει οπτική και διάθεση. 

Γαλήνιες αποχρώσεις. Σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται, η αίσθηση της ασφάλειας και της θαλπωρής προκύπτει μέσα από τις αποχρώσεις που επιλέγουμε για το σπίτι. 

Σκονισμένο κίτρινο. Παλιότερα ήταν το σκονισμένο ροζ, αυτό το υποτονικό ροζ που μοιάζει να έχει αντέξει στον χρόνο. Και τώρα έρχεται το κίτρινο για να χάσει λίγη από τη λάμψη του και να παίξει σε άλλο ρυθμό, δυναμικά πάντα, στον χώρο του ντιζάιν. 

Υπερμεγέθη λουλούδια. Καμία σχέση με τα μικροσκοπικά, χρωματιστά λουλούδια του αγρού που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε τραπεζομάντηλα, σεντόνια, πορσελάνες, ταπετσαρίες. Ετοιμαστείτε για πελώριες ορχιδέες, κρίνους, τριαντάφυλλα, πεόνιες, που διεκδικούν μια θέση στο σαλόνι μας, στην κουζίνα μας ή στην κρεβατοκάμαρά μας. Mύρισε άνοιξη. Από τώρα; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com