Πώς παραμένει καλοντυμένος ένας άνδρας σήμερα;

men-18-3
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

H αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες πλέον. Με ή χωρίς γραβάτα, πιο σπορ ή επίσημη διάθεση, κάθε άνδρας που σέβεται τον εαυτό του και τους γύρω του, οφείλει να προσέχει την εμφάνισή του. Αν γνωρίζει και τις τάσεις, ακόμη καλύτερα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Οι τάσεις υπάρχουν για να τις αποκωδικοποιούμε, αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Και δεν χρειάζεται να αφιερώνετε χρόνο στη ντουλάπα, στον καθρέφτη, στα μαγαζιά, για να αισθάνεστε όμορφα με την εικόνα σας.

Ειδικά για το φθινόπωρο και τον χειμώνα που έρχεται, αρκούν μια πινελιά από χρώμα, κάτι κλασικό όπως τουίντ, ένα παντελόνι με τσάκιση, μια γλυκιά ανάμνηση και υπενθύμιση μαζί από τη δεκαετία του '90, και όσο για τους πιο εκκεντρικούς που παρακολουθούν (και δεν το παραδέχονται) τις επιδείξεις στο youtube, κάτι από …Ναπολέοντα.

Δηλαδή; Φανταστείτε σακάκια ή ημίπαλτο που θυμίζουν κοστούμια εποχής ή τη στολή του στρατηγού από τον πίνακα ή το οικογενειακό άλμπουμ. 

Η κυρίαρχη τάση στο ανδρικό ντύσιμο δεν είναι να αισθανθείτε άσχημα, άβολα ή περίεργα αλλά ακριβώς το αντίθετο: να νιώσετε ανανεωμένοι με ρούχα που σας φτιάχνουν τη διάθεση, μαζί με τη δική μας. 

Τα υφάσματα που μπορούν να συμβάλουν σε αυτό είναι το κοτλέ και το βελούδο, οπότε, αν τα έχετε βάλει στην άκρη, ήρθε η στιγμή να τα ξαναθυμηθείτε. Γιατί και η νοσταλγία πάντα βοηθάει, με ένα ρούχο που έχει συνδεθεί με στιγμές του παρελθόντος, δικές μας ή δανεικές, αν κάποτε το ρούχο ανήκε σε αγαπημένο μας πρόσωπο.

Αλλά δεν είναι μόνο η άνεση. Παίζει ρόλο η αφή, η αίσθηση. Ποιος δεν θέλει να φοράει αποκλειστικά πουλόβερ από κασμίρ; Αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα γιατί θα είναι και αναμενόμενο και βαρετό. Οπότε, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε και κάτι καινούργιο. Μια νέα τάση. Προσαρμοσμένη πάντα στη ζωή και το στιλ σας. Τι θα λέγατε για πιο φαρδύ ή στενό παντελόνι; Έναν κόντρα ρόλο; Καφέ χρώμα αντί για μαύρο; Αρβύλες; Πουλόβερ με έντονα μοτίβα; Δεν το λέμε εμείς, οι σχεδιαστές το προτείνουν για τον χειμώνα του 2018. Μήπως ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε; 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com