Φέτος πρώτα αξιοποιούμε τη ντουλάπα και μετά (αν χρειαστεί) βγαίνουμε για ψώνια

london-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Oι σχεδιαστές μόδας που παρουσίασαν τις συλλογές τους στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου υπήρξαν κατηγορηματικοί. Δεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε με τις τάσεις αλλά να ανατρέξουμε στη ντουλάπα μας για το καλοκαίρι του 2018. Τι ψάχνουμε ακριβώς; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Καπέλα τζόκεϊ. Γυαλιστερά, καρό, με λογότυπα ή χωρίς. Το στάιλινγκ αλλάζει. Γιατί τα φοράμε με σκουλαρίκια που γυαλίζουν και καταργούμε τη σπορ τους χρήση. Στον οίκο Burberry, για παράδειγμα, είδαμε σκουλαρίκια και καρφίτσες με σπορ ντύσιμο και λέμε ότι μπορεί να έχει πλάκα να το δοκιμάσουμε, ίσως και από τώρα. 

Το φόρεμα για όλες τις ώρες. Τίποτα πολύ εντυπωσιακό ή αποκαλυπτικό.Φανταστείτε φορέματα που μπορούν να φορεθούν από νωρίς το πρωί, καλύπτουν τα γόνατα, μπορούν να συνδυαστούν ακόμη και με μπαλαρίνες. 

Φραμπαλάδες. Δεν μπορεί. Όλο και θα έχουμε κρυμένο ένα πουκάμισο με ένα βολάν που δεν φορέθηκε ποτέ, ή έστω ένα φόρεμα. Από τον Εrdem μέχρι τον Peter Pilotto, όλοι οι δημιουργοί φρόντισαν να επαναλανσάρουν μια νεορομαντική τάση που είχαμε ξεχάσει.

Όλα στο μίξερ. Παστέλ και ρίγες, τονισμένοι ώμοι, πελώρια μανίκια, κάτι από δεκαετία του '70, υπερβολή από τα eighties και ξανά προς τη δόξα τραβά. Αρκεί να μην έχουμε ενοχές για όσα δεν βάλαμε. Να μην αισθανόμαστε αγωνία για το τώρα. Να θέλουμε να ανανεωθούμε και να παίξουμε όσα έχουμε, η μόδα είναι εκεί, η μόδα είναι εδώ για να πειραματιστούμε με χρώμα και λάμψη. Φόρμα και στρας; Kαπέλο και κολιέ; Βολάν και αθλητικά; Μια δοκιμή θα μας πείσει. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com