Πόσο όμορφη είναι η ομορφιά με την υπογραφή Dior;

dior-1-beauty-beauty
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Αν έχει νόημα να παρακολουθούμε εντατικά τις επιδείξεις μόδας ανά τον κόσμο, είναι για να τις αποκωδικοποιούμε. Τι μπορούμε να υιοθετήσουμε από την παρουσίαση του οίκου Dior στο Παρίσι για το καλοκαίρι του 2018; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Οι βλεφαρίδες πρέπει να είναι τεράστιες, πιο μεγάλες από ποτέ, σαν ψεύτικες, extra large, σχεδόν να τις ακούμε όταν ανοιγοκλείνουν τα μάτια.

Υπερβολή; Το παραμύθι δεν έχει τέλος. Μπορούμε έστω να ονειρευόμαστε και να δοκιμάζουμε νέους ρόλους στον καθρέφτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να κυκλοφορούμε και έξω με εκκεντρικά στιλ που δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε στην καθημερινότητά μας.

Για ένα πάρτι ίσως; Στα γενέθλιά μας; Στις …Απόκριες έστω; Η επιδερμίδα στο σόου του Dior γυαλίζει υπερβολικά. Το μοβ χρώμα επικρατεί στα βλέφαρα. Τα μαλλιά είναι πιασμένα τα μισά πάνω και οι κάτω βλεφαρίδες μοιάζουν εξίσου τεράστιες με τις πάνω, μπορεί και μεγαλύτερες, για την ανατροπή. Τα φρύδια είναι τονισμένα και η μάσκαρα έχει τοποθετηθεί ξανά και ξανά, σχεδόν εμμονικά.

Η επιρροή για το μακιγιάζ του οίκου Dior προκύπτει από τη δεκαετία του '60, κάτι που εμείς μπορούμε να επαναλανσάρουμε με έντονο, μαύρο αϊλάινερ, για μια πιο μοντέρνα, ροκ διάσταση. Αν φορέσουμε και καπέλο, για να προσθέσουμε μυστήριο, τότε ο νέος μας ρόλος είναι έτοιμος. Και μπορεί να κάνει πρόβα τζενεράλε και τα Χριστούγεννα, χωρίς να περιμένουμε το καλοκαίρι… 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com