Eντατικά μαθήματα γοητείας από τις Γαλλίδες

gallides-4
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Δεν λέμε ότι οι Ελληνίδες δεν έχουμε στιλ, ούτε ότι οι Αμερικανίδες ή οι Ιταλίδες ντύνονται καλύτερα από εμάς. Αλλά όταν βλέπουμε τις γυναίκες που κυκλοφορούν και φωτογραφίζονται στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, δεν έχουμε παρά να κρατήσουμε σημειώσεις για όσα έπονται. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μάθημα πρώτο. Μια μικρή ή ακόμη και γενναιόδωρη δόση από κόκκινο μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση αλλά και να αναβαθμίσει το πιο προβλέψιμο στιλιστικά σύνολο. Και δεν λέμε να φορέσουμε ξαφνικά μαύρο με κόκκινο, αλλά κόκκινο με μπλε, μπεζ ή γκρι και γκλίτερ αξεσουάρ, έτσι για την ανατροπή. Κόκκινο βελούδινο σακάκι; Μαγικό. 

Μάθημα δεύτερο. Η απλότητα αποτελεί συνώνυμο της πολυτέλειας, όσο κι αν κάτι τέτοιο μοιάζει κλισέ. Επίσης, δεν χρειάζεται να τα βγάζουμε όλα σε κοινή θέα. Όσο πιο ντυμένες είμαστε, τόσο ενισχύεται το μυστήριο. Τι θα λέγατε για μαύρο ζιβάγκο με πλισέ φούστα; H στολή παρέλασης δεν ήταν ποτέ πιο σέξι. Ειδικά αν τα πόδια μας είναι γυμνά, η τσάντα φορεμένη στραβά στο πλάι και τα μποτάκια αγκαλιάζουν τους αστραγάλους. 

Μάθημα τρίτο. Τα κοσμήματα κάνουν πάντα τη διαφορά. Κι αν μας αρέσει να έχουμε το σακάκι ή το παλτό μας κουμπωμένο μέχρι πάνω, γιατί να μην δοκιμάσουμε να προσθέσουμε αλυσίδες, κολιέ σε διαφορετικά μεγέθη, όλα μαζί, και να δούμε το αποτέλεσμα στον καθρέφτη; Aπλώς όχι χρυσά, ασημένια, μαργαριτάρια όλα μαζί, καλύτερα ένα στιλ τη φορά, μη ζαλιστούμε κιόλας. 

Μάθημα τέταρτο. Και ποιο είναι το αγαπημένο αξεσουάρ των Γαλλίδων; Ένας νεορομαντικός μπερές με γυαλιά ηλίου, τζιν και μια τσάντα σε έντονη απόχρωση. Στην Αθήνα μπορεί να μοιάζουμε λίγο εκτός κλίματος αυτή την εποχή αν αρχίσουμε να κυκλοφορούμε με μπερεδάκια, αλλά όταν πιάσει το κρύο για τα καλά; Θα εξασκήσουμε και τα γαλλικά μας… 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com