Τι γνωρίζετε για την πολέντα;

polenta
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Με τα χαμηλά της λιπαρά, αυτός ο οικονομικός υδατάνθρακας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό υλικό στην κουζίνα σας.

Τι είναι;
H πολέντα δεν είναι τίποτα άλλο από χυλός καλαμποκάλευρου με νερό ή γάλα και είναι πολύ διαδεδομένη στην ιταλική κουζίνα. Ανταγωνίζεται έντονα τα ζυμαρικά και ο λόγος είναι ότι ταιριάζει ιδανικά με βότανα και μυρωδικά, αποτελώντας καλό «όχημά» τους σε μια συνταγή.

Πώς χρησιμοποιείται;
Ο παραδοσιακός τρόπος επιβάλλει ανακάτεμά της για 40 λεπτά μέχρι να γίνει χυλός, πλέον, όμως, κυκλοφορεί στο εμπόριο σε προμαγειρεμένη μορφή και χρειάζεται μερικά λεπτά για να την ετοιμάσετε. Μπορεί να σερβιριστεί ως κρεμώδης πουρές, ενώ αν τη βάλετε στο ψυγείο, έπειτα μπορείτε να την κόψετε σε κομμάτια και να τα ψήσετε στο φούρνο σαν πατάτες. Χρησιμοποιείται, επίσης πολύ στα κέικ, ταιριάζει ιδανικά με γεύσεις εσπεριδοειδών και δεν περιέχει γλουτένη.

Γιατί να την επιλέξετε;
Η πολέντα είναι μια νόστιμη εναλλακτική για όσους δεν καταναλώνουν γλουτένη, αλλά και όσους αναζητούν ενέργεια, χωρίς λιπαρά –αρκεί να μην της προσθέσετε πολύ βούτυρο ή έλαια. Ένα ακόμη πλεονέκτημά της είναι ότι περιέχει περίπου τις μισές θερμίδες σε σχέση με τα ζυμαρικά και το ρύζι.