Πώς μπορούμε να δώσουμε ζεστασιά στο σπίτι μας;

fall-3
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Δεν είναι και εύκολο. Με τον καιρό να έχει αγριέψει αυτές τις μέρες, εμείς δεν έχουμε παρά να βρούμε τρόπος να νιώσουμε ζεστασιά, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό μέσα στο σπίτι μας. Πάμε να ξεκινήσουμε; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ριχτάρια και κουβέρτες. Τώρα είναι η στιγμή να ξαναθυμηθούμε ριχτάρια σε όλες τις αποχρώσεις, να ξεδιπλώσουμε μαλακές κουβέρτες σε γήινες αποχρώσεις, να τις βάλουμε σε καλάθια στο σαλόνι, ή να τις απλώσουμε σε καναπέδες και πολυθρόνες, για σόλο εμφανίσεις ή σε ρομαντικά σουαρέ και βραδινά καλέσματα. Κι αν θέλουμε, μπορούμε πάντα να προσθέσουμε και μαξιλάρες, χνουδωτές, φουσκωτές, μάλλινες, γούνινες…

Ανάψτε ό,τι έχετε. Επειδή δεν έχουμε όλοι τζάκι στο σπίτι, δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριόμαστε και να σκεφτόμαστε πότε επιτέλους θα αλλάξουμε σπίτι. Με τόσα αρωματικά κεριά και τόσα νέα σχήματα, ποτέ δεν είναι αργά να προμηθευτούμε κεριά σε διαφορετικές αποχρώσεις και να τα τοποθετήσουμε σε σημεία του σπιτιού που σίγουρα θα δημιουργήσουν αίσθηση και θα μας αλλάξουν τη διάθεση στη στιγμή. Κι αν μελαγχολήσουμε; Χειμώνας είναι. Δεν πειράζει να σκοτεινιάσουμε και λίγο. Η φλόγα θα είναι εκεί.

Επενδύστε σε πιτζάμες και ρόμπες. Αυτός δεν είναι ο ορισμός της άνεσης; Να είσαι σπίτι ύστερα από μια κοπιαστική μέρα και να τυλίγεσαι με μια κασμιρένια ρόμπα, ένα ζέρσεϊ τοπ, να φοράς σατέν, μετάξι, κοτόν και να περπατάς με πελώριες, ολόμαλλες κάλτσες που δεν σε τσιμπάνε αλλά αντίθετα σε αγκαλιάζουν τρυφερά.

Τα φυτά είναι φίλοι μας. Κι εκεί που διαμαρτυρόμαστε ότι κανείς δεν μας φροντίζει και πως δεν έχουμε ποτέ χρόνο για τον εαυτό μας, διαβάζουμε διαρκώς μελέτες για το πόσο βοηθάει να συμβιώνουμε στο σπίτι με φυτά που δεν έχουν ανάγκη από ιδιαίτερο φωτισμό. Μπορούν να διώξουν ακόμη και τις τοξίνες. Χειμώνιασε. Και ο χειμώνας μέσα μας μπορεί να συνυπάρξει και με την άνοιξη, όταν φανεί λίγο καιρό μετά. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com