Αλήθεια και ψέματα για το ντιζάιν του σήμερα

spiti-diakosmisi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Βλέπουμε τις εικόνες, ονειρευόμαστε και ύστερα κλείνουμε τα μάτια και ερχόμαστε σε επαφή με την πραγματικότητα. Υπάρχουν μύθοι και ανακρίβειες στο ντιζάιν του τώρα; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Το ντιζάιν πλέον δεν θέλει πολλές αναλύσεις. Μόνο πρακτικές. Ξέρουμε τι παίζει, μαθαίνουμε τι αποφάσισαν οι σχεδιαστές και το προσαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας. Τόσο απλά. Ροκ, ξεχασμένες δεκαετίες, χρώματα, χρώματα, χρώματα. 

Less is more, κυρίως ή καμία σχέση με μαξιμαλισμό, αλλά ούτε και μινιμαλισμός, μικρά και μεγαλύτερα αντικείμενα που δείχνουν προσοχή στη λεπτομέρεια χωρίς καμία διάθεση όμως υπερβολής.

Έπιπλα στην απόχρωση του βούτυρου αλλά και λευκά και μπεζ, μπλε παντού, γεωμετρικό στιλ, ρομαντισμός, πανκ ροκ μανία. Και γκρι σκούρο, ανθρακί, σχεδόν μαύρο, για τις απαραίτητες αναφορές στη δεκαετία του '70 και του '80. Ροκ και λίγο γοτθικό μαζί.

Αλλά και πολύ φλόραλ, έστω και μέσα στον χειμώνα, για να μην καταπιεζόμαστε συναισθηματικά, σαν θερμοκήπιο με πεταλούδες, ένας κήπος φλούο ποπ, με σούπερ ανθισμένα μοτίβα, μέσα στο σαλόνι μας, στην κρεβατοκάμαρα, στην κουζίνα. Τριαντάφυλλα, εμπριμέ χαβανέζικα, εξωτικά, και πολλά λουλούδια XXL. Κι ύστερα λένε πως η διακόσμηση είναι βαρετή και ανέμπνευστη. Έχετε δοκιμάσει να αλλάξετε σειρά στις εποχές και να παίξετε με άνοιξη τον χειμώνα και με φθινόπωρο το καλοκαίρι; Η αλήθεια του ντιζάιν θα φανερωθεί εκεί που δεν την περιμένετε...

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com