Ξέρετε γιατί σπάνε τα μαλλιά μας και πώς θα το αποφύγουμε;

mallia-isiotiko
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Θέλουμε να έχουμε υγιή, δηλαδή γυαλιστερά, λαμπερά μαλλιά. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Υπάρχουν πέντε λόγοι για να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε το αποτέλεσμα. Γιατί καμία γυναίκα δεν θέλει να έχει ψαλίδα και καμμένα, κατεστραμένα, θαμπά και άρρωστα μαλλιά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

1.Έλλειψη ενυδάτωσης. Όσο μακριά ή κοντά κι αν είναι τα μαλλιά μας, όταν δεν βάζουμε μάσκα, κρέμα, κοντίσιονερ, και δεν τα φροντίζουμε, είναι επόμενο να σπάνε οι τρίχες και ίσως να πρέπει να φτάσουμε και στην υπερβολή και να βάλουμε φίλτρο στο μπάνιο, για να είμαστε σίγουρες ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. 

2. Αποχή από το σεσουάρ. Αν λουζόμαστε καθημερινά ή μέρα παρά μέρα, τα μαλλιά θα σπάσουν αργά ή γρήγορα. Κι αν χρησιμοποιούμε και σίδερο ή ισιωτικό, τότε η ταλαιπωρία είναι δεδομένη. Οπότε καλό είναι να βάζουμε ένα προϊόν, κερί ή λάδι, έστω μετάξι στις άκρες, για να προλάβουμε τη φθορά. 

3. Βαμμένα μαλλιά. Όταν κάνουμε ανταύγειες, βάφουμε τη ρίζα και τα μαλλιά μας κάθε 20 μέρες, τότε ίσως να πρέπει να τα κόψουμε αρκετά, για να κάνουμε μια νέα αρχή. 

4. Λάθος μαξιλαροθήκη. Μπορεί να ακούγεται ακραίο ή παρατραβηγμένο, αλλά ακόμη και η κοτόν μαξιλαροθήκη μπορεί να κάνει ζημιά στα μαλλιά μας, οπότε είναι σίγουρα προτιμότερο να επιλέξουμε σατέν ή μεταξωτό ύφασμα. 

5. Συχνό λούσιμο, μαλλιά πιασμένα για να στραγγίξουν στην πετσέτα, φόβος για το κούρεμα, έστω και για καθάρισμα της ψαλίδας. Τι πρέπει να κάνουμε; Να λουζόμαστε δυο φορές την εβδομάδα, να τυλίγουμε τα βρεγμένα μαλλιά με ένα παλιό μακό μπλουζάκι, να καθαρίζουμε τα μαλλιά μας συχνά πυκνά στο κομμωτήριο. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή… 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com