Μια πρωτότυπη δημοπρασία αντικειμένων ντιζάιν και…πόθου

design-living-in-a-material-world-material-world
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Ο τίτλος της δημοπρασίας «Design: Living in a material world» μας εξάπτει την φαντασία. Να δούμε τα αντικείμενα για παν ενδεχόμενο; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Από τις 13 μέχρι τις 16 του μηνός, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούμε να δούμε τους πρωταγωνιστές της πρωτότυπης δημοπρασίας αντικειμένων ντιζάιν και …πόθου από τον οίκο Sotheby's.

Και στις 17 Οκτωβρίου, ανοίγει επίσημα η αυλαία για να αναλάβει το σφυρί όλα τα υπόλοιπα. Eσείς τι θα διαλέγατε; Κάτι πρωτοποριακό με ανατρεπτική ονομασία όπως το Porca Miseria με την υπογραφή Ingo Maurer ή μια μαύρη κουνιστή πολυθρόνα, γνωστή και ως Bone Rocker από το 2009, και την επωνυμία Joris Laarman; 

Υπάρχουν και σούπερ κιτς και υπερβολικές λύσεις που αποδεικνύουν πως τελικά ζούμε σε ένα …material world, ειδικά αν παρατηρήσουμε το πολύχρωμο τραπέζι του John Chamberlain, τα λούτρινα ζωάκια που συνθέτουν το πρωτότυπο σκαμπό των δημοφιλών και επίκαιρων πάντα Fernando και Humberto Campana…

Για πιο μίνιμαλ γραμμές η δημοπρασία του οίκου Sotheby's σε λίγες ημέρες θα αποκαλύψει μια ξύλινη καρέκλα του Jasper Morrison από το 1985 αλλά και την καινοτόμα καρέκλα του Ron Arad. Γι'αυτό μας αρέσει το ντιζάιν. Γιατί είναι δημοκρατικό, αναπάντεχο και …υλιστικό. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com