Ξεκινάει σήμερα η εβδομάδα που θα γεμίσει μόδα και στυλ την πόλη

ebdomada-modas
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Αν διακρίνει κάτι τη διοργάνωση Athens Xclusive Designers Week, AXDW σε συντομία, είναι η επιμονή, το πείσμα, το κέφι και η αγάπη για την ελληνική μόδα. Την Πέμπτη το μεσημέρι βρεθήκαμε για press brunch στο St George Lycabettus για να μάθουμε το πρόγραμμα της σεζόν, από ψηλά, με λιακάδα, χρώματα, αυτοσχέδια πασαρέλα μέσα κι έξω. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ας ξεκινήσουμε με τα πιο σημαντικά. Αν έχεις πάει σε όλες τις Εβδομάδες Μόδας από τότε που άρχισε να ανθίζει η ελληνική μόδα, μπορείς να συγκρίνεις, να ανυπομονείς, δικαιούσαι να γκρινιάζεις, να επιβραβεύεις, να έχεις μεγάλες προσδοκίες.

Τώρα είναι η στιγμή όμως για να πούμε τα θετικά. Να δούμε τι ξεχωρίζουμε, ή έστω τι θυμόμαστε από την παρουσίαση στο Le Grand Balcon μετά τις selfies και τα boomerang με θέα την Αθήνα; 

Είναι η 22η Εβδομάδα Μόδας. Θα ξεκινήσει στις 19 του μηνός και θα ολοκληρωθεί στις 22 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, με σχεδιαστές που αγαπάμε, παρακολουθούμε, χειροκροτάμε, και άλλους που δεν γνωρίζουμε ακόμη, αλλά που διεκδικούν έστω μια λήψη για να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

C.Dimakeas

Βασίλης Ζούλιας

Πρωταγωνίστρια, για τη σεζόν που θα υποδεχτούμε στο Ζάππειο, η Anna Molinari, the queen of roses, ή η βασίλισσα των τριαντάφυλλων, μια οικεία σχεδιάστρια από το παρελθόν, ένας ζωντανός μύθος για την ιταλική μόδα, που θα παρουσιάσει τη συλλογή Blugirl για το καλοκαίρι του 2018, σε ένα σόου που θα μοιάζει με παραμύθι, όπως και οι καμπάνιες του οίκου Blumarine όλες αυτές τις δεκαετίες, τέσσερις και προχωράμε, Anna. 

Η Ορσαλία Παρθένη θα παρουσιάσει για πρώτη φορά prints, καθώς εμπνέεται από την Παταγονία του 19ου αιώνα, ο Vassilis Zoulias θα μας ταξιδέψει στο δικό του σόου-υπερπαραγωγή, πάντα με ψυχή και ρυθμό από τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας, ενώ οι Mi-Ro θα σκηνοθετήσουν τη δική τους κολεξιόν στο Μετρό του Συντάγματος. Η Folli Follie θα παρουσιάσει κοσμήματα μαζί με ρούχα που θα υπογράφουν Έλληνες σχεδιαστές που δεν φοβούνται η λάμψη, τις αντανακλάσεις του χρυσού, τον ορισμό του Metal Chic. 

Christos Katysaounis

Πάνος Απέργης

Θα έρθουν και ξένοι δημοσιογράφοι και αγοραστές. Μακάρι. Σταθεροί στο ραντεβού τους, οι Kathy Heyndels και Giannetos Handmade, Panos Apergis, Olga Karaververi, Tassos Mitropoulos. Θα διαγωνιστούν 10 νέοι σχεδιαστές μόδας και θα υπάρχει επίλεκτη ομάδα κριτών για να επιλέξει τους τρεις καλύτερους. Θα δούμε και τη νέα συλλογή της δημιουργού που βραβεύτηκε στην προηγούμενη διοργάνωση, Avgousta Theodoulou. Kαι σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για να φτιάξει κανείς βίντεο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Τίτλος της εκστρατείας;  Bring Them Back. Και της ...δικής μας; Bring Greek Fashion Back, Bring Greek Fashion Forward. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com